Κατά της πολιτικής παροχών η τελευταία παρέμβαση της κίνησης «Πράττω» του Ν.Κοτζιά

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών κρύβει πολύ παρασκήνιο. Και πολλά ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία για αποκαλύψεις που θα γίνουν ένθεν και ένθεν.

Θα χρειαστεί χρόνος για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες. Πάντως ορισμένοι θυμήθηκαν οτι στην τελευταία της παρέμβαση, η κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά, σε μια ανάλυση της οικονομικής συγκυρίας, είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο, ότι η ευνοϊκή συγκυρία πρέπει να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της χώρας και να μην σπαταληθεί σε παροχές…

Μια αναφορά που ενδεχομένως να έκρυβε κριτική για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και για τον υπό κατάρτιση προυπολογισμό.

Στην αναλυσή της, στις 16 Οκτωβρίου, η κίνηση Πράττω έγραφε:

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομία παρουσιάζει βελτίωση με μείωση της ανεργίας και αύξηση του ΑΕΠ. Έχει επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία και έχει κερδηθεί χρόνος όσον αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου. Η αξιοπιστία της χώρας έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί, αλλά οι διεθνείς αναλυτές παραμένουν έντονα επιφυλακτικοί όσον αφορά τις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.

Η σχετικά ευνοϊκή συγκυρία μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της χώρας με γνώση, σχέδιο και πολλή δουλειά ή να σπαταληθεί σε παροχές, αδράνεια γύρω από τα ουσιαστικά προβλήματα και ακραίες αντιπαραθέσεις.

Αν συμβεί το πρώτο η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις να εισέλθει σε έναν ‘ενάρετο κύκλο’.

Αν συμβεί το δεύτερο, όταν παρέλθει η ευνοϊκή εσωτερική και διεθνής συγκυρία, η χώρα θα βυθιστεί σε νέα εντονότερη κρίση. Ο ελληνικός λαός που φορτώθηκε όλα τα βάρη της κρίσης αλλά άντεξε αξίζει καλύτερης τύχης.

Ο κ. Κοτζιάς είναι επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, η οποία εντάχθηκε προεκλογικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον κ. Κοτζιά, από τις τάξεις του ΠΡΑΤΤΩ προέρχεται και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.»

loading...