Στουρνάρας: Εξωγενείς παράγοντες οδηγούν τις χρηματιστηριακές εξελίξεις «Δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών»

«Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών,
αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Συνεργάζομαι άψογα με Τσακαλώτο, Φλαμπουράρη, Λιάκο»
O κ. Στουρνάρας προχώρησε στην παραπάνω δήλωση με αφορμή τη νέα μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA).

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 5 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. καλα εκανες και αφησες μουσια Γιαννακη,τωρα παρε και ενα CAMEL καφε και βαψε τη μαπα σου να χαθεις αναμεσα στους παρανομους σκλαβοπροσφυγες γιατι σε λιγο θα σε ψαχνει το FBI η INTERPOL και ολος ο πλανητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...