Κουβέλης: «Υπάρχει ενδιαφέρον για επιστροφή πλοίων σε ελληνική σημαία» (βίντεο)

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κάποιες εταιρίες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα πλοία τους ελληνική σημαία. Τι δήλωσε για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πληρώματα στην ποντοπόρα ναυτιλία.

«Ήδη έχουμε κάποιες θετικού χαρακτήρα αποκτήσεις ελληνικής σημαίας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Εφοπλιστών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι διαπίστωσε το ενθαρρυντικό στοιχείο ότι κάποιες εταιρίες θέλουν να εγκατασταθούν εδώ και τα πλοία τους να αποκτήσουν την ελληνική σημαία και να έρθουν στο ελληνικό νηολόγιο.

Σχετικά με το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει.

«Το υπουργείο όπως γνωρίζετε, θεσμικά είναι ουδέτερο στην υπόθεση της υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, με την έννοια ότι η συλλογική σύμβαση είναι υπόθεση των συμβαλλομένων μερών, δηλαδή της εργοδοσίας και των εργαζομένων. Παρόλα αυτά δική μας επιθυμία, δική μας βούληση είναι να υπάρξει αυτή η συλλογική σύμβαση, και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο για το θέμα της κοινωνικής ειρήνης αλλά και για την αναβάθμιση των αποδοχών των ίδιων των εργαζομένων», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και των Ακτοπλόων, «μία σύμβαση που βεβαίως δεν αποκαθιστά τις ζημιές του παρελθόντος αναφορικά με τις αποδοχές των εργαζομένων αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα».

loading...

1 thought on “Κουβέλης: «Υπάρχει ενδιαφέρον για επιστροφή πλοίων σε ελληνική σημαία» (βίντεο)

  1. Τώρα που έγινες και Υπουργός Ναυτιλίας όλα τα πλοία Ελληνικά και ξένα θα σηκώσουν Ελληνική σημαία , βρε ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΒΑΡΕΥΣΟΥ

Comments are closed.