Βενιζέλος για αιγιαλίτιδα ζώνη: Μερική επέκταση εκτός Αιγαίου σημαίνει αποδοχή του τουρκικού επιχειρήματος

Αποδοχή του τουρκικού επιχειρήματος περί ειδικών συνθηκών στο Αιγαίο και της τουρκικής πρακτικής σημαίνει η μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, προειδοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να
παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί “ειδικών συνθηκών” στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Νίκου Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο», επισημαίνει ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

loading...

2 thoughts on “Βενιζέλος για αιγιαλίτιδα ζώνη: Μερική επέκταση εκτός Αιγαίου σημαίνει αποδοχή του τουρκικού επιχειρήματος

  1. Ξανά-μανά μπροστά μας ρε τούρκογλου; Πότε θα σε φάει η Λάμια ρε, να ησυχάσουμε από σένα και τις παπαριές σου; Τι παριστάνεις ρε, θα μας πεις καμιά φορά; Ποιος σε θυμάται νομίζεις ρε τούρκογλου; Αντε ΟΥΣΤ μας εκνεύρισες πάλι…!

  2. Μην βρίζετε τον Ε.Βενιζέλο γιατί τα θέματα διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας είναι ζητήματα τα οποία ένας νομικός μπορεί να τα κατανοήσει καλύτερα από έναν άσχετο. Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι άσχετος με το θέμα έχει διατελέσει και υπουργός εξωτερικών και άμυνας και ξέρει περισσότερα από άλλους και μάλιστα εκ της θέσεις που διετέλεσε μπορεί να έχει και εξειδικευμένες γνώσεις. Δεν θα κρίνει ένας άσχετος μια τεκμηριωμένη άποψη αφορίζοντας απλός το πρόσωπο που την λέει. Η αλήθεια είναι ότι οι ξένες δυνάμεις θα ήθελαν μια σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας, έχει δίκιο ο Ε. Βενιζέλος δεν θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικούν οι Τούρκοι περισσότερα γιατί η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτού οποιοδήποτε εσκεμμένο ή μη λάθος της Ελληνικής πλευράς. Αν και για να λέμε την αλήθεια στην διπλωματία απαγορεύεται να γίνονται σκόπιμα λάθη. Αλήθεια υπάρχει διπλωματικό σώμα σήμερα ή έχει καταργηθεί επί εποχής ΓΑΠ στο ΥΠΕΞ; (Ε ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΓΑΠ;)….

Comments are closed.