Άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου - Ποιος ο λόγος


Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πρόταση για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να καλείται να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη για χρέη προς το Δημόσιο.


Η εισηγήτρια της πρότασης για άρση της ασυλίας του εκ μέρους της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων ήταν η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Λόρα Φεράρα (Κίνημα 5 αστέρων).

Πρόκειται για αίτηση για την άρση της ασυλίας του, που διαβιβάστηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας FreeSunday Εκδοτική Α.Ε. στην Ελλάδα.

«Δέχομαι και τη δίωξη και ψηφίζω την άρση της ασυλίας μου, όλα αυτά είναι θέματα αρχής, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό», δήλωσε ο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την απόφαση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είναι η δεύτερη φορά που αίρεται η ασυλία μου και με τη δική μου ψήφο βέβαια. Είναι θέμα αρχής για εμένα. Ήμουν εκδότης της City Press και της Free Sunday μέχρι το 2014.

Όμως, από το 2009 μέχρι το 2014 τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ιδιαίτερα στον δωρεάν διανεμόμενο Τύπο -έκλεισε η Metro International, μια διεθνής εκδοτική επιχείρηση έφυγε από την Αθήνα, έκλεισε και City Press.

Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία τα εταιρικά χρέη της City Press μεταφέρονται -αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, ισχύει για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας- στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Άρα, αν υποθέσουμε ότι χρωστούσε 700.000 ευρώ η εκδοτική εταιρεία, η οποία έφτασε σε αδιέξοδο, ξαφνικά έφτασα εγώ να χρωστάω σαν φυσικό πρόσωπο 700.000 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες δυνατότητες οικονομικές δεν έχω, επομένως υπάρχει μία δικαστική διαμάχη, το Δημόσιο ζητάει τα λεφτά από τους διευθύνοντες των επιχειρήσεων που φτάσανε σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εγώ βέβαια δέχομαι και τη δίωξη και ψηφίζω την άρση της ασυλίας μου, όλα αυτά είναι θέματα αρχής, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό -διότι έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας- και να υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία για τους κατεστραμμένους της κρίσης, γιατί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντα οργανώνουν μία δεύτερη ευκαιρία για αυτούς που για διάφορους λόγους φτάσανε σε αδιέξοδο, αρκεί βέβαια να μην είναι δόλια η στόχευση, για να υπάρξει μια καλύτερη συνέχεια στην οικονομία.

Ψηφίζω την άρση, ελπίζω ότι θα πάνε καλά τα δικαστικά, είναι η δεύτερη άρση της ασυλίας μου που ψηφίζω και η ζωή συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Κύρτσος.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. Δεν κατάλαβα κύρτσο, εκδότης ήσουν, στα 700.000 είδες πως κάτι δεν πήγαινε καλά; Άλλοι αυτοκτονούν για 70.000. Επειδή βέβαια εσύ και τύποι σαν εσένα δεν θα αυτοκτονούσαν ούτε για 700.000.000, φρόντισε να έχεις καλό μπλα-μπλα όταν θα σε καλέσουν. Αυτό το είχες ανέκαθεν τουλάχιστον...
  Ποιος θα πληρώσει κύρτσο τα χρέη σου στο δημόσιο τώρα; Μήπως τα γνωστά κορόϊδα και πάλι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύρτσο, όταν τα έπαιρνες ήξερες ότι θα τα πληρώσεις, αλλά για πες μας με ποιά στοιχεία
  Εγγύησης στα δώσανε; με τον αέρα, ή πάρτα και δεν θα τα πληρώσεις ποτέ εσύ αλλά τα συνηθισμένα Κορόιδα,;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι θα πει δεν έχεις λεφτά ρε; 5 χρόνια ευρωκοινοβούλιο, ήτοι 60 μήνες επί 18.000 ο μηνιαίος μισθός σου μας κάνει 1.080.000 . Ξόφλησε το χρέος σου και θα σου μείνουν και 480.000.
  Πάψε να πουλάς τρέλα κύρτσο, το πάρτι τελείωσε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!! Για όλους σας σαρσέμηδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ενα λαμογιο του περιστεροχεσμενου καταδικασμενου οφσορ ΜΙΖΑ ΝΟΝΟΥ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ και το ΦΤΥΑΡΙ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή