Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΩΡΑ!





Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Εάν δεν αλλάξουμε πορεία άμεσα, τιμωρώντας πριν από όλα τις υπεύθυνες της καταστροφής πολιτικές και οικονομικές ελίτ, είναι

αναπόφευκτη η συνέχιση της ληστείας όλων μας – γεγονός που συμπεραίνεται από το ότι, θα κληθούμε να καταγράψουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, όπως οι Εβραίοι της Αυστρίας το 1937 από τους Γερμανούς, αφού διαφορετικά ο λογαριασμός των δανειστών δεν βγαίνει.

«Η περιγραφή ενός προβλήματος είναι ασφαλώς απαραίτητη για να καταλάβει κανείς πού βρίσκεται και τι έχει να αντιμετωπίσει – αλλά δεν φτάνει, αφού το ζητούμενο είναι η λύση. 
Με απλά λόγια, το σκοτεινό μέλλον που διαγράφεται μπροστά μας, κυριολεκτικά η γενοκτονία μας, δεν σημαίνει πως πρέπει να κρυφτούμε μέσα στα σπίτια μας, κάτω από το στρώμα του κρεβατιού μας, να αποδεχτούμε στωικά τη μοίρα μας, την απώλεια των σπιτιών μας, το κούρεμα των καταθέσεων μας ή να αυτοκτονήσουμε ως Έθνος, εγκαταλείποντας μαζικά την Ελλάδα – αλλά να αναζητήσουμε έναν τρόπο που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε όλα όσα χάσαμε, κυρίως την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς βέβαια την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν μαγικά ραβδιά, από μηχανής Θεοί ή/και προικισμένοι ηγέτες».
Ανάλυση
Τα οικονομικά μεγέθη, τα νούμερα, η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και οι μελλοντικές της προοπτικές τρομοκρατούν – πανικοβάλλουν καλύτερα αυτόν που διαθέτει ακόμη κοινή λογική! 
Από την πλευρά της Οικονομίας είναι πολύ χειρότερα, συγκριτικά με το εάν είχε δεχθεί η χώρα μας βομβαρδισμό από το ΝΑΤΟ, όπως η Γιουγκοσλαβία – ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαμελισμός της, με αφετηρία το Σκοπιανό. 
Φυσικά δεν έχουμε τόσα πολλά ανθρώπινα θύματα, αλλά η οικονομική κατοχή της Ελλάδας είναι δεδομένη – πολύ χειρότερη από τη μιλιταριστική, αφού με το ξεπούλημα των πάντων δεν είναι τόσο εύκολη η ανάκτηση τους, όσο με την αντίσταση σε μία στρατιωτική κατοχή.
Ειδικότερα, με το ένα σκάνδαλο ξεπουλήματος να ακολουθεί το άλλο, τα αεροδρόμια μας είναι γερμανικά, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) επίσης, το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο (ΟΛΠ), οι σιδηρόδρομοι ιταλικοί, τα νερά μας σύντομα γαλλικά, ο ΟΠΑΠ τσέχικος, ο ΟΤΕ γερμανικός, η απίστευτα απαξιωμένη ΔΕΗ θα δοθεί «έναντι πινακίου φακής» στους σε Γερμανούς κοκ. – ενώ η μεγαλύτερη τραγωδία είναι το γεγονός ότι, το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που έχει επιβιώσει από την κρίση, είναι αυτό ακριβώς που την προκάλεσε: το βρώμικο κομματικό-πελατειακό κράτος, μαζί με τους συνεργάτες του (ΜΜΕ), καθώς επίσης η διεφθαρμένη εγχώρια ελίτ. 
Το σύστημα με λίγα λόγια, το οποίο κατέστρεψε την Ελλάδα, απομυζώντας την μέχρι θανάτου – το οποίο, αφού την παρέδωσε στις δυνάμεις κατοχής, ζει και βασιλεύει, κυβερνώντας ή/και διεκδικώντας ξανά την εξουσία!
Φτάνει μόνο να δει κανείς το πόσο χρήματα μοιράστηκαν μεταξύ τους τα κόμματα το 2017, όταν περισσότεροι από 4.000.000 Έλληνες χρωστούν στο δημόσιο, στις τράπεζες ή στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, χάνοντας τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς και λιμοκτονώντας, για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει (από τους επίσημους ισολογισμούς τους, γράφημα), – όταν η εγχώρια ελίτ συνεχίζει να θησαυρίζει από το λαθρεμπόριο καυσίμων, από τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ, από τα διόδια, από τα δημόσια έργα κοκ., προφανώς με όπλο της το χρηματισμό και τη διαφθορά.
Αδυνατούμε πάντως να καταλάβουμε εάν είναι ανοησία ή ιδιοτέλεια, η τυφλή υποταγή των οπαδών ορισμένων παρατάξεων στο κόμμα και στην ηγεσία του – όπως στο πρόσφατο παράδειγμα της ΝΔ (δεν έχουμε απολύτως τίποτα εναντίον των ψηφοφόρων της), όπου ένας από τους υποστηρικτές της επέμενε πως ρύθμισε τα χρέη της και δεν έχει θέμα, παρά το ότι κατέθεσε αγωγή 160 εκ. € εναντίον της η Πειραιώς!
 Ο δύστυχος αυτός άνθρωπος δεν πείσθηκε ούτε όταν του παρουσιάσαμε τον Ισολογισμό της, από τον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα (α) η αδυναμία εξυπηρέτησης των τόκων, αφού από τα 27 εκ. € πλήρωσε μόνο τα 3,5 εκ. € το 2017 και (β) η συνεχής αύξηση των χρεών της, σε επίπεδα άνω των 250 εκ. €, παρά το ότι οι τακτικές κρατικές επιχορηγήσεις της πριν την κρίση ήταν της τάξης των 2,5 εκ. € μηνιαία!
Όσον αφορά τώρα τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας, από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν βγαίνει ο λογαριασμός όσες θυσίες και αν κάνουν ακόμη οι Έλληνες,υπενθυμίζουμε πως έχουμε 4.769.000 εργαζόμενους (20% νόμιμοι ξένοι, οι οποίοι φυσικά εξάγουν συνάλλαγμα), σε σύνολο πληθυσμού 10.750.000 χωρίς τους παράνομους μετανάστες – ενώ από αυτούς οι 900.000 είναι άνεργοι. 
Επίσης 2.600.000 συνταξιούχους και 566.000 τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου. Επομένως οι 3.869.000 εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν τους 2.600.000 συνταξιούχους (αφού τα χρήματα των ταμείων τους έχουν κάνει φτερά), τους 566.000 δημοσίους υπαλλήλους, τους 900.000 ανέργους και το υπόλοιπο 2.815.000 του πληθυσμού (τις οικογένειες τους), με μισθούς πείνας. 
Άρα συνολικά 6.881.000, γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχούν 1,78 μη εργαζόμενοι, συν όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι νόμιμα στη χώρα.
Επίσης δημόσιο χρέος 357,25 δις € σε ΑΕΠ 180 δις € (πηγή), άρα στο 200% του, κόκκινο ιδιωτικό χρέος 230 δις € που αυξάνεται ασταμάτητα, αμελητέα φοροδοτική ικανότητα, αρνητικές αποταμιεύσεις, αδυναμία επενδύσεων, αποψιλωμένο παραγωγικό ιστό και δημογραφική κατάρρευση – ενώ έχουμε χάσει 60 δις € ΑΕΠ (άρα 18 δις € ετήσια έσοδα του δημοσίου!), 150 δις € από το χρηματιστήριο, 500 δις € από την πτώση των τιμών των ιδιωτικών ακινήτων, τουλάχιστον 250 δις € από τα ακίνητα του δημοσίου κοκ. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...

1 thought on “Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

  1. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΧΑΝΙΑ
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
    ΜΑΝΕΣΗ ΠΑΤΡΑ ΡΙΟ
    ΜΟΡΦΕΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΦΩΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

    ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ
    ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΕΣ

    ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ
    ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΜΕΙΝΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

    ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ
    ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ

Comments are closed.