«Προειδοποιητικά πυρά» από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ «Θα βληθεί οποιοσδήποτε μας απειλήσει – Θέλουμε την ειρήνη, αλλά…»

«Προειδοποιητικά πυρά» από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο, προς κάθε ενδιαφερόμενο και εν τω μέσω του Παρμενίωνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία των νέων οπλιτών στη Χίο.

Ο Στρατηγός που είναι υπεύθυνος για τη νησιωτική Ελλάδα σημείωσε με νόημα πως «κάθε ισχυρό κράτος έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις έναντι οποιασδήποτε απειλής και το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα είναι το ίδιο του το προσωπικό».

Μάλιστα από την Χιο, στην οποία διοικητικά ανήκει και το σύμπλεγμα των Οινουσσών, που πολλές φορές έχει μπει στο στόχαστρο των προκλήσεων της Άγκυρας, ο καταδρομέας Στρατηγός τόνισε, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα πως «από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο, εφόσον απειληθεί κάποιο σημείο δεν υπάρχει περίπτωση να μην βάλει με πυρά εντός ελαχίστων λεπτών ή να μην επανδρωθεί αμέσως ή να μην ενισχυθεί».

Ο ίδιος κατά τους εορτασμούς για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου πριν 48 ώρες απευθυνόμενος προς την φρουρά του νησιού τους θύμισε πως «η ελευθερία και η κυριαρχία ενός κράτους δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται»

Στα νησιά του Αιγαίου έχει πέσει μεγάλο βάρος κατά τον Παρμενίωνα, όλες οι μονάδες ασκούνται σε νέα σενάρια που έχουν να κάνουν με την τοπική άμυνα και τον αγώνα να κρατηθούν σημαντικές εγκαταστάσεις αλώβητες, ενώ στα επιτελεία πολλές φορές με τα χρονόμετρα γίνεται μια διαφορετική μάχη, αυτή του χρόνου προσέγγισης και ενίσχυσης των δυνάμεων με αεροκίνητα τμήματα ειδικών δυνάμεων.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει βγάλει και πάλι εκτός ναυστάθμου ένα μεγάλο μέρος του στόλου, με αρκετά από τα πληρώματα και τα πλοία να δοκιμάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την στεριά καθώς είχαν προηγηθεί τρεις ασκήσεις για Φρεγάτες, Κανονιοφόρους και Πυραυλακάτους.

Τα αρματαγωγά του Στόλου είναι γεμάτα με δυνάμεις Πεζοναυτών, όπως και τα αεροστρωμνα τύπου Zubr κι όλα αυτά αναμένετε να καταπλεύσουν σε δυτική ακτή κοντά στη Βολισσό της Χίου για να γίνει η αποβατική ενέργεια.

Πριν από λίγες ώρες, μέσα στη νύχτα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησαν εικονική προσβολή εγκαταστάσεων και εξουδετέρωση στρατηγικού στόχου. Τα στοιχεία για τις επιτυχείς βολές τους από αέρος, δόθηκαν από ομάδες ανδρών ειδικών επιχειρήσεων μέσω laser

Στον Έβρο από τις προηγούμενες ημέρες επικρατεί ιδιαίτερη εγρήγορση με πολλά σενάρια από το Δέλτα έως τις Καστανιές ενώ στα μετόπισθεν, οι προετοιμασίες για τη διάβαση του Νέστου είναι πυρετώδης.

Ανώτατες πηγές σημειώνουν πως ο φετινός Παρμενίωνας είναι διαφορετικός σε πολλά σενάρια και ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η συμμετοχή επίστρατων καθώς έχουν σταλεί περισσότερα από 5000 ειδοποιήσεις για να πάρουν μέρος στην μεγάλη ετήσια διακλαδική άσκηση.

Πηγή: hellasjournal.com

loading...

3 thoughts on “«Προειδοποιητικά πυρά» από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ «Θα βληθεί οποιοσδήποτε μας απειλήσει – Θέλουμε την ειρήνη, αλλά…»

  1. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ?

  2. Σιγά τα ωά,στρατηγάκι.Σ'έχουν κάνει σουρωτήρι οι λαθρομουσουλμάνοι,οι τρο'ι'κανοί και οι κίναιδοι,δεν ξέρω αν το ξέρεις,στρατηγάκο.

  3. σκασε εσυ μαλακισμενο που θα πεις τον Αξιωματικο στρτηγακι. ουυστ πρησμενο πουτσοκεφαλακι..ουυστ

Comments are closed.