Τρία κραχ σε ένα μήνα: Πού πήγε η «καθαρή έξοδος» οέο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πανικός! Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία μετά την περίφημη «καθαρή έξοδο» – ένα προπαγανδιστικό σύνθημα που έχει ήδη καταρρεύσει και ταφεί κάτω από τις χρηματιστηριακές «μαύρες»… Δευτέρες, Τρίτες, Τετάρτες και ούτω καθεξής από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Χάθηκαν από προσώπου γης όλοι εκείνοι που μήνες τώρα μας ζάλιζαν το κεφάλι ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, στεκόμαστε στα πόδια μας, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, έχουμε το μαξιλάρι των 20 δις. Και άλλα τέτοια που ακούμε από όλα τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτον και καλύτερο τον κ. Τσίπρα.
Οι μετοχές των τραπεζών βουλιάζουν, οι απώλειες σε επενδυτικά κεφάλαια και μικροεπενδυτές εμφανίζουν τεράστιες απώλειες, το Μπλούμπεργκ αναφέρει πως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι μετοχές των τραπεζών έχασαν το 97% της αξίας τους.
Το Μαξίμου αποδίδει τις εξελίξεις σε επιθετικές ενέργειες – πάντα φταίει κάποιος άλλος για την ανικανότητα και την αναξιοπιστία τους.
Αλλά ας αφήσουμε τα αλλεπάλληλα κραχ στο χρηματιστήριο – διότι εκτός από την «μαύρη Τετάρτη» της 3ης Οκτωβρίου, είχαμε και την «μαύρη Τρίτη» της 4ης Σεπτεμβρίου και την «μαύρη Πέμπτη» της 13ης Σεπτεμβρίου. Δηλαδή τρία κραχ σε ένα μήνα! Ας δούμε τα υπόλοιπα.
Το δεκαετές ομόλογο βρίσκεται εδώ και μέρες σταθερά πάνω από το 4,2%. Απαγορευτικό επιτόκιο για να βγει η χώρα στις αγορές. Και μόλις ο Τσακαλώτος αγγίζει το περίφημο «μαξιλαράκι», τα επιτόκια θα εκτιναχθούν κι’ άλλο. Συνηθισμένα τα συριζαϊκά βουνά στα χιόνια – τον Ιούλιο του 2015 το πήγαν πάνω από 19%!
Το Οικονομικό Κλίμα κατρακυλάει – στις 101,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 105,3 τον Ιούλιο.
Πώς γίνεται να έχουμε βγει με «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και το οικονομικό κλίμα να πέφτει;
Ο εισαγόμενος πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα εδώ και χρόνια και δεν λέει να κοιτάξει προς τα κάτω. Τουτέστιν ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία ανεβαίνει κάθε μήνα – τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 9,7% και τον Αύγουστο η αύξηση ήταν 7,4%.
Το εμπορικό έλλειμμα βρίσκεται συνεχώς στα ύψη – εξάγουμε ένα και εισάγουμε δύο. Στο επτάμηνο οι εξαγωγές ήταν 19,3 δις και οι εξαγωγές 32 δις. Μόλις στις 20 Σεπτεμβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 (κατά 2,2 δις ευρώ). Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούλιο εκτοξεύθηκε κατά 34,5%.
Από πλευράς οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα βρέθηκε στην 108η θέσεις, ισοβαθμώντας με την Κίνα και την Σουαζιλάνδη (οι επενδύσεις μας μάραναν!)
Η χώρα κρατά τον τίτλο του πρωταθλητή στις αυξήσεις φόρων.
Η μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων στο α΄ τρίμηνο του 2018 έφθασε στο 10,3%.
Και οι διεθνείς οίκοι μας περιμένουν στη γωνία. Ο Moody’s, παρά τις φήμες που επί μέρες έσπερνε η κυβέρνηση, δεν αναβάθμισε την οικονομία μας – αντίθετα προειδοποίησε για κίνδυνο υποβάθμισης.
Και αντί να επικεντρωθούν σ’ αυτά τα προβλήματα, παριστάνουν και τους Ταλεϋράνδους – λέγοντας «ναι» σε όλα και παραδίδοντας την Μακεδονία.
Με λίγα λόγια, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν προκαλέσει μεγάλη οικονομική και εθνική καταστροφή.
Και οι Τσίπρας και Καμμένος κάνουν σήμερα ό,τι και το καλοκαίρι του 2015 – και με τον ίδιο τυχοδιωκτικό τρόπο:
Το 2015 παρέδωσαν τη χώρα βορά στους δανειστές και το 2018 την παραδίδουν βορά στις αγορές.
Απλά, δεν ξέρουμε ακόμη για ποια χώρα μιλάμε. Διότι, αν τελικά περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα…
loading...

7 thoughts on “Τρία κραχ σε ένα μήνα: Πού πήγε η «καθαρή έξοδος» οέο;

  1. ΒΑΣΙΚΑ ΧΕΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ , ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

  2. Βουλτεψη σαραντα χρονια κυβερνουσε η πασοκονεαδημοκρατια,μας κατεστρεψε και παρεδωσε την χωρα στους κουμμουνιστες.Ποιον προσπαθεις να πεισεις με τισ καθημερινες αρλουμπες σου? οεο…Μας περνας για ζωα?Δεν εχουμε λογικη,δεν εχουμε μνημη? Γιατι μας υποτιμας τοσο?Ειναι πολλα ομως τα 10000 ευρω που απομυζατε εσεις οι κυφηνες απο το αιμα του Ελληνικου Λαου που κλλαταστρεψατε.Αει στα τσακιδια ολοι σας…

  3. Να βάλουμε τέλος στο φαύλο κύκλο της Ψωροκώσταινας που σιτίζεται μέσω δανείων για άλλα δάνεια επιτέλους!

    Η πολυπόθητη από το λαό μετωπική συμπόρευση πατριωτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, πρέπει να έχει ένα πρωταρχικό κριτήριο:

    Αποδοχή της παρανομίας των μνημονίων, ανατροπή τους μαζί με τις σχετικές δανειακές συμβάσεις και ανάγκη αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    Πως θα ανατρέψουμε τα μνημόνια:

    https://www.epamhellas.gr/3-anatroph-mnhmoniwn/

    Eνημέρωση για την τελευταία πρωτοβουλία μήνυσης επί εσχάτης προδοσίας του Ε.ΠΑ.Μ:

    https://www.epamhellas.gr/mhnysh-epi-esxath/

    Τα μέσα υπάρχουν, ωστόσο λείπει η διάθεση για ένα αληθινά επαναστατικό μέτρο, όπως το Εθνικό Νόμισμα.

    Πως όμως γίνεται:

    https://www.epamhellas.gr/2-ethniko-nomisma/

    Τα 15 βήματα του Ε.ΠΑ.Μ για την απελευθέρωση της Ελλάδας:

    https://bit.ly/2NiH8sF

    Ενημέρωση για τη μήνυση επί εσχάτη προδοσία που κατέθεσε το Ε.ΠΑ.Μ:

    https://www.epamhellas.gr/mhnysh-epi-esxath/

    Ψηφίστε:

    https://bit.ly/2ErfZUR

  4. ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΕΘΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΣΥΡΡΟΗ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

    ΕΠ

  5. Ήταν καλό μουνί νέα όμως.Πασπαλιάρα ήταν και δεν φοβόταν να πιτσιλιστεί κιόλας!

  6. Ο φόβος του Θεού είναι συναίσθημα ιερόν πληρούν την καρδίαν του επιγινώσκοντος τον Θεόν εν τοις θείοις αυτού ιδιώμασιν.
    Ο θεός φόβος εκδηλούται ως άκρα αγάπη προς τον Θεόν, ως αφοσίωσις προς το θείον, ως λατρεία του θείου.
    Ο φοβούμενος τον Θεόν αγαπά τον Θεόν εξ όλης καρδίας, εξ όλης ισχύος και εξ όλης διανοίας.

    Η καρδία αυτού εκολλήθη οπίσω αυτού και επί τω ονόματι αυτού ομνύει. Κύριος ο Θεός καύχημα αυτού και αυτός μόνος δεσπόζει εν τη καρδία αυτού.
    Όλως αφοσιωμένος αυτώ, προσφέρει αυτώ την καρδίαν αυτού, και από του βάθους αυτής λατρεύει αυτώ.
    Ο νόμος του Θεού εγένετο νόμος της βουλήσεως αυτού και βούλεται τα αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον.

    Τα χείλη αυτού αινούσι αδιαλείπτως το θείον και η καρδία αυτού υμνεί τον Θεόν.
    Δοξολογίαν και ευχαριστίαν άπαυστον αναπέμπει προς τον Θεόν και η ψυχή αυτού ευλογεί αυτόν.

    Ο φοβούμενος τον Θεόν είναι κεκαθαρμένος την ψυχήν, διότι ο φόβος του Κυρίου καθάρσιον εγένετο της ψυχής αυτού.
    Ο φόβος του Κυρίου εξήγνισεν αυτού την καρδίαν και καθήλωσεν αυτού την σάρκα υποτάξας τας ορμάς αυτής εις την δύναμιν του πνεύματος αυτού.

    Ο φόβος του Θεού εγένετο αυτώ διδάσκαλος σοφίας και συνέσεως και επαίδευσεν αυτόν γινώσκειν τι το αληθές, τι το αγαθόν, τι το ευάρεστον τω Θεώ. Ο φόβος Κυρίου εγένετο αυτώ πηγή ζωής, και ρύεται αυτόν εκ παγίδος θανάτου.

    Κραταίωμα Κύριος των φοβουμένων αυτόν, και η διαθήκη αυτού δηλώσει αυτοίς. Ο φόβος Κυρίου αγνός, διαμένων εις αιώνα αιώνος. Παρεμβαλεί άγγελος Κυρίου κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ρύεται αυτούς.

    Ο φοβούμενος τον Θεόν εύρε χάριν παρά τω Θεώ, και της αιτήσεως αυτού εισακούσει Κύριος. Θέλημα των φοβουμένων αυτόν ποιήσει και της δεήσεως αυτών εισακούσει και σώσει αυτούς ο Κύριος.

    Ώσπερ ακτίς ηλίου δι’ οπής εισελθούσα εν των οίκω πάντα φωτίζει ως και το λεπτότατον οράν, ούτω και φόβος Θεού εν καρδία γενόμενος πάντα τα εαυτής αμαρτήματα αυτή υποδείκνυσιν.

    Ο φόβος του Θεού, ως ιερός και άγιος, είναι απαθής και ουδέν απειλεί το δεινόν. Ο Θεολόγος Γρηγόριος περί φόβου Θεού λέγει· «ού φόβος, εντολών τήρησις· ου δε εντολών τήρησις, σαρκός κάθαρσις του επιπροσθούντος τη ψυχή νέφους, και ουκ εώντος καθαρώς ιδείν την θείαν ακτίνα· ου δε κάθαρσις, έλλαμψις· έλλαμψις δε, πόθου πλήρωσις τοις των μεγίστων, (ήτοι των τριών υποστάσεων) ή του μεγίστου (ήτοι της μίας φύσεως των τριών) ή υπέρ το μέγα (ήτοι δια το είναι την θεότητα υπέρ παν μέγεθος και ποσότητα) εφιεμένοι.» (Λόγος εις τα Φώτα).

    Ο φόβος του Θεού πληροί την καρδίαν πνευματικής τίνος χαράς και ευφροσύνης. Ο φόβος του Θεού είναι θείον δώρον, διότι είναι εν τω επτά χαρισμάτων του αγίου Πνεύματος και ενοικεί εν καθαρά καρδία.
    Ο φόβος του Θεού εν τη προς τον πλησίον σχέσει ενδείκνυται ως αγάπη του πλησίον, ως δικαιοσύνη και ως φιλανθρωπία.

    Η Αγία Γραφή καλεί δίκαιον τον φοβούμενον τον Θεόν. Στέφανον σοφίας τον φόβον Κυρίου καλεί ο Σειράχ, αναθάλλοντα ειρήνην και υγείαν ιάσεως.

    Μακάριος ανήρ ο φοβούμενος τον Κύριον!

  7. Γιωργοs Καρατζαφερηs και Σοφια Βουλτεψη τριαντα χρονια πριν…(ΒΙΝΤΕΟ)
    Βουλτεψη:"Το μαλλι πωs ειναι;"
    Το μαλλι πωs ειναι;
    Αδωνιs και Βουλτεψη σε ενα μοναδικο ξεκατινιασμα!
    τεκανατζου σαν τη καμπαλοζαγκλαρω λουσα π@υτσα και χορο!!!

Comments are closed.