Γράφει ο Σπίνος Κωνσταντίνος

Ο Τζακ Λαγκ, υπουργός παιδείας της Γαλλίας και πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είχε δηλώσει ότι: «Τα Αρχαία Ελληνικά αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχίσουν να διδάσκονται και να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να τα μάθουν. Είναι γλώσσα μέσα από την οποία γεννήθηκε η φιλοσοφία – και χωρίς αμφιβολία – η Ευρώπη. Και είναι η γλώσσα στην οποία ο χρησμός του Μαντείου των Δελφών με το παράγγελμα «Γνώθι σ’ αυτόν», βασικό μότο για την παιδεία μας». 
Σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν, πήρε θέση υπέρ της επιστροφής των «Γλυπτών του Παρθενώνα» στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο Βρετανός πολιτικός δήλωσε τα εξής: «Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Φτιάχτηκαν στην Ελλάδα και βρίσκονται εκεί επί χιλιάδες χρόνια μέχρι που τα πήρε ο λόρδος Έγλιν. Όπως και με οτιδήποτε που έχει κλαπεί ή αφαιρεθεί από μια χώρα που τελούσε υπό κατοχή ή ήταν αποικία – συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από άλλες χώρες στο παρελθόν, έτσι και εδώ θα πρέπει να αρχίσουμε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών». 

Θυμηθήκαμε τη συνέντευξη του Arnold Schwarzenegger στο περιοδικό People το 2015 όταν δήλωνε το θαυμασμό του για την Αρχαία Ελλάδα, στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας Εξολοθρευτής: Γένεσις.
Το φιλμ εστιάζει στο ταξίδι πίσω στο χρόνο. Ποια περίοδο της ζωής σας θα θέλατε να ζήσετε ξανά;
Ό,τι έκανα στη ζωή μου το έκανα. Αυτό, όμως, που με ιντριγκάρει είναι οι ιστορικές περίοδοι. Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη. Να ήμουν ένας απλός παρατηρητής, όχι πρωταγωνιστής, τη στιγμή που «γραφόταν» η ιστορία.

Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2017, εξετάστηκε η γενετική σύσταση των Πελοποννησίων  Διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά επιμειξίας Πελοποννησιακών υποπληθυσμών με σλαβικό DNA κυμαίνονται από 0,2 έως 14,4%. Με άλλα λόγια, οι Σλάβοι δεν εξάλειψαν τους γηγενείς Ελληνικούς πληθυσμούς και δεν πήραν τη θέση τους, όπως υπέθεσε ο Φαλμεράγιερ. Μάλιστα, υποπληθυσμοί τη Πελοποννήσου, π.χ. Τσάκωνες και Μανιάτες, που θεωρούσε ο Φαλμεράγιερ ότι είναι Σλαβικά φύλα έχουν σχεδόν μηδενική επιμειξία με Σλάβους. Η μελέτη αυτή, σε συνδυασμό με άλλες, απορρίπτουν τη θεωρία του Φαλμεράγιερ για την καταγωγή των Πελοποννησίων/Ελλήνων από Σλάβους.
Η περίφημη φράση που συνετάραξε την δεκαετία του ’60 «ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ» (αγγλιστί make love not war) είναι παρμένη από τους Έλληνες. Οι χίπηδες του ’60 που την λάνσαραν την αντέγραψαν από το Ορφικό Υμνο προς τον Άρη όπου ο Ορφέας παρακαλεί τον θεό Άρη να σταματήσει τον πόλεμο και να στείλει τους πολεμιστές στις εστίες της Αφροδίτης, δηλαδή του έρωτα.
Ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά Μαρί Αρουέ που είναι παγκόσμια γνωστός ως Βολτέρος, σε επιστολή με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1770 προς την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, προβλέπει την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ζητά την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας, ως γλώσσα όλων των λαών!!!

Ο Γερμανός καθηγητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Βιλλεμβέργης, Φίλιππος Μελάχθων (1487-1560), ο οποίος μεταρρύθμισε τελείως την γερμανική εκπαίδευση, αποκληθείς προς τούτο «Διδάσκαλος της Γερμανίας» εβασίσθη στα ποιήματα του ελεγειακού ποιητή Θεόγνιδος, Μεγαρέα στην καταγωγή, τα οποία μετέφρασε και κυκλοφόρησε στα σχολεία για να τα μελετούν και να διαπαιδαγωγούνται οι Γερμανοί μαθητές.

Αν και είναι μόνο 20 χρονών έκανε την υφήλιο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του. Ο λόγος για τον τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά που δεν κρύβει την αγάπη για την Πατρίδα του. Σε συνέντευξη που έδωσε δήλωσε με υπερηφάνεια ότι: «Η Ελλάδα είναι αυτός που είμαι. Έχω γαλάζιο αίμα. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν αισθάνονται έτσι για την χώρα τους. Έχουμε την πιο εκπληκτική πλούσια γλώσσα που σου επιτρέπει να εκφραστείς τόσο καλά. Έχουμε το τοπίο το νερό τις παραλίες την ιστορία. Έχουμε φιλικούς πολίτες όπου πας. Είμαι ερωτευμένος με την χώρα μου». Το ερώτημα είναι: Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που θα έκαναν τέτοιου είδους δηλώσεις;;; Εγώ προσωπικά δεν άκουσα τα τελευταία 45 χρόνια πολιτικό να τολμά να κάνει τέτοιες δηλώσεις. π.Χ. επειδή πλησιάζουν και εκλογές η ΝΔ θα έβαζε στα κεντρικά της γραφεία να ακουστεί ο ύμνος της που έλεγε «Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η θρησκεία»;;; Οι του ΠΑΣΟΚ θα επαναλάμβαναν το σύνθημα που έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»;;;  

loading...