Έφεση Καλογήρου…… κατά της απόφασης που αθώωνε Ράικου και Ελευθεριάνο…

Έφεση κατά της πειθαρχικής αθωωτικής απόφασης για την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου και τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς και βοηθό της, Αντώνη Ελευθεριάνο, άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.Ο…υπουργός Δικαιοσύνης κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος και ξαναφέρνει στο προσκήνιο την πολύκροτη υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento.

Οι δύο ελεγχόμενοι θα κληθούν ξανά σε ανώτερο πειθαρχικό όργανο.

Όπως είχε αποκαλύψει το Dοcumento η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε… ξεχάσει 250.000 έγγραφα από σοβαρές δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Τη σχετική καταγγελία είχε κάνει η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία διενεργούσε την κύρια ανάκριση για τις υποθέσεις αυτές και είχε διαβιβαστεί στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος, δεν είχε κινήσει διαδικασίες έρευνας, και μιλούσε για «απλή προσωπική ενημέρωση».

Τo Documento είχε επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και έθεσε τα ερωτήματα: αν παρέλειψε να στείλει στοιχεία στην ανακρίτρια και αν γνωρίζει για την αναφορά που περιγράφει την πλημμελή προανακριτική διαδικασία της οποίας είχε την ευθύνη. Η στιχομυθία είναι η εξής:

Ράικου: Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ρωτήστε τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών. Τι να σας πω εγώ τώρα;

Δημοσιογράφος: Δεν είναι αρμόδια δηλαδή η Εισαγγελία Διαφθοράς;

Ράικου: Δεν θα σας απαντήσω εγώ σε αυτά τα πράγματα. Πηγαίνετε και ρωτήστε. Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε, πραγματικά. Πήραμε υπόθεση του Λιακουνάκου τώρα; Κατ’ αρχήν, δεν έχουμε στείλει υπόθεση του Λιακουνάκου. Στην τελευταία που στείλαμε προφυλακίστηκε. Δεν έχουμε ξαναστείλει υπόθεση. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.

Δημοσιογράφος: Εσείς τη συγκεκριμένη επιστολή της ανακρίτριας τη θυμάστε, να σας ζητάει περαιτέρω στοιχεία που δεν της είχαν έρθει;

Ράικου: Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για την υπόθεση του Λιακουνάκου. Γι’ αυτό, σας είπα, υπάρχει εποπτεύων εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος θα σας κατατοπίσει πλήρως για όλα αυτά.

Από τα στοιχεία ωστόσο προκύπτει ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε και άλλες δικογραφίες στην ανάκριση οι οποίες αφορούν το Θωμά Λιακουνάκο μετά την προφυλάκιση του επιχειρηματία.

Την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας του Documento, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με έγγραφο αίτημά της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την αντικατάσταση της για να μην μετατραπεί, όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων”.

Μετά και την παραίτηση της κας Ράικου, νέα στοιχεία που τη συνδέουν με περίεργες συμπεριφορές στον χειρισμό δικογραφιών του επιχειρηματία και εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου, έφερε και πάλι στο φως το Documento.

Τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αποδείκνυαν ότι η κ. Ράικου αλλά και η Εισαγγελία που διηύθυνε επιχείρησαν να πάρουν κατάθεση μάρτυρα ο οποίος θα ενοχοποιούσε άλλο άτομο από τον Θ. Λιακουνάκο.

Το συγκεκριμένο άτομο λάμβανε οδηγίες από τον Λιακουνάκο, ο οποίος εμφανιζόταν ως υποβολέας των κινήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Από τα μηνύματα του ίδιου προκύπτει πως ο επιχειρηματίας, παρότι βασικός ύποπτος στην υπόθεση για τα οπλικά συστήματα, γνώριζε πλήρως τις κινήσεις της Εισαγγελίας, η οποία επέμενε να συναντήσει στο εξωτερικό τον συγκεκριμένο μάρτυρα που θα απάλλασσε τον Λιακουνάκο.

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας την επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράϊκου είχε κάνει λόγο για «ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα».

documentonews.gr

loading...

2 thoughts on “Έφεση Καλογήρου…… κατά της απόφασης που αθώωνε Ράικου και Ελευθεριάνο…

  1. ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΠΑΡΤΑΟΛΑΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ …

    Ο ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ …

    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΘΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ …

    Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
    ( Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
    Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
    …Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής… )

    « Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».

    H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ KAI ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΥΣ- ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ NTOΡΟΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ …

  2. Από ανώνυμους παπαρόλες άλλο τίποτα σ' αυτό τον τόπο !!!

Comments are closed.