«Ηθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικών» – Θύελλα μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες
Ηθελαν νεκρούς, ήθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικού». Αυτό τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί μετά την δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας.

Η καταδρομική επίθεση έγινε από 70 κουκουλοφόρους οι οποίοι πέταξαν δεκάδες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ανεξέλεγκτα και αδιάφορα για το αν θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή και νεκρούς.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ” Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα με έναν από αυτούς να έχει αιμόπτυση.
Οι «μπαχαλάκηδες» πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών, όλα έγιναν με ταχύτητα και σφοδρότητα.

Τη δική του μαρτυρία σχετικά με την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας το βράδυ της Δευτέρας κατέθεσε στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Βασίλης Μουλέζας.

Όπως είπε ο ίδιος βρισκόταν στην οδό Βερανζέρου όταν άκουσε θόρυβο τον οποίο, μάλιστα, αρχικά πέρασε για συμπλοκή αλλοδαπών.

«Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικέιμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ» περιέγραψε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του η επίθεση κράτησε «το πολύ 3-4 λεπτά» με τους νέους να την «συνοδεύουν» με συνθήματα και ύβρεις.

Όπως είπε οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν γιατί «πιστεύω ότι ήταν σαστισμένοι» πριν οι δράστες να φύγουν προς την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μουλέζας σημείωσε, τέλος, ότι «μου κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν στην καρδιά της πρωτεύουσας ώρα αιχμής να εκδηλώνεται επίθεση εναντίνον αστυνομικού τμήματος. Πώς να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας;».
Συγκέντρωση

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12.00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας. Η ΕΑΣΥΑ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση όπως επίσης και φωτογραφίες με τα τραυματά τους.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους «γνωστούς και χαϊδεμένους» εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη «επιτυχημένη» μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι” αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τους τραυματίες αστυνομικούς, μέσα από το 401.

loading...

2 thoughts on “«Ηθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικών» – Θύελλα μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

  1. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΝΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΗΤΟ ΠΑΡΑ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΜΟΛΟΤΩΦ ΕΣΥ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΨΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ? ΜΙΑ ΡΙΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ. Ο ΔΟΛΟ0ΦΟΝΙΚΟΣ ΑΠΛΥΤΠΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ… ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ!!

  2. Δεν το μάθατε , σε λίγο καιρό θα βάλουν σε κάθε γωνία των δρόμων έναν αστυνομικά και όποιος θέλει από τα απλυτοαναρχοκουμούνοια να περνά και να του ρίχνει και μια μολότοφ ή μια μπουνιά ή και αν θέλει να τον στέλνει στον Αγιο Πέτρο

Comments are closed.