Σαλβίνι προς Γερμανία: Κλείνουμε τα αεροδρόμια - Δεν δεχόμαστε πίσω μετανάστες


Σκληρή γραμμή από τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών ενόψει της πρώτης πτήσης τσάρτερ με μετανάστες που επιστρέφουν στην Ιταλία στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δουβλίνου
"Αν κάποιος, στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, σκέφτεται να κατεβάσει στην Ιταλία δεκάδες
μετανάστες με  πτήσεις τσάρτερ, να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει διαθέσιμο αεροδρόμιο. Κλείνουμε τα αεροδρόμιακαι κλείνουμε και τα λιμάνια», δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη πρώτη πτήση επιστροφής μεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία, που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση με χώρα εισόδου την Ιταλία. Σ' αυτή την πτήση θα βρίσκονται 40 μετανάστες που «απορρίφθηκαν» από τη Γερμανία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί να επιστρέψει άλλη μια ομάδα μεταναστών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παρά τους λεονταρισμούς του Σαλβίνι, οι πτήσεις επιστροφής έχουν προγραμματισθεί μετά από συμφωνία Ιταλίας - Γερμανίας. Ομως, με τις πρωινές του δηλώσεις, ο Σαλβίνι ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο για τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica 40.000 μετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

  1. μπραβω και παλυ στους ιταλους μακαρι οι βρομογερμανοι να βρουν το δασκαλο τους και να διαληθη αυτο το εκτρομα που λεγετε ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά τους ψοφοραγιάδες εδώ οι αριστερές κουράδες μιά χαρά τους είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΛΒΙΝΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Ε.Ε.ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΓΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή