Αυστραλία: Αριθμός ρεκόρ ηλικιωμένων που δεν αντεπεξέρχονται και αναζητούν οικονομική βοήθεια

Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων στην Αυστραλία, προειδοποιούν υπηρεσίες παροχής βοήθειας.

Η Εθνική Γραμμή Βοήθειας για το Χρέος (NDH), η κυβερνητική υπηρεσία παροχής οικονομικών συμβουλών, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχει λάβει αριθμό-ρεκόρ κλήσεων από ηλικιωμένους που ζητάνε βοήθεια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή την υποθήκη τους.

Τα δεδομένα της NDH ευθυγραμμίζονται με τα στοιχεία της οικονομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας του Στρατού Σωτηρίας, της Moneycare, η οποία είδε αύξηση των κλήσεων βοήθειας κατά 18% το οικονομικό έτος 2017-18. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ηλικίας 55 ετών και άνω έχει αυξηθεί κατά 37%, από το 2008. Οπως λένε αρμόδιοι φορείς, οι άνθρωποι βγήκαν στη σύνταξη και εξακολουθούν να έχουν μεγάλα χρέη σε υποθήκες και πιστωτικές κάρτες.

Εικάζουν επίσης ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση του ποσοστού αυτών που καλούσαν οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν «σοβαρά χρέη», έκφραση που σημαίνει ότι πρόκειται για χρέος αξίας έξι φορές πάνω από το διαθέσιμο ατομικό εισόδημα. Πολλοί τηλεφωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες λέγοντας ότι τους έχουν κόψει το ζεστό νερό, κάποιοι άλλοι ζητούν νομικές συμβουλές και κάποιοι λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό.

loading...

1 thought on “Αυστραλία: Αριθμός ρεκόρ ηλικιωμένων που δεν αντεπεξέρχονται και αναζητούν οικονομική βοήθεια

  1. EAN AΠOΦΑΣΙΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 300 ΚΑΙ 400 ΕΥΡΩ ΗΔΗ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΠΑΣΣΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΠΡΙΝ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΘΑ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΟΡΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!
    ΟΙ ΛΟΓΟΙ? ΟΤΑΝ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ LITELTON ΑΣ ΠΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΑΝΕ 10-11 Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΣΟΥΒΑΛΙΩΝ ΧΑΣΙΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΗΤΑΝΕ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΡ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΟΜΑΓΑΖΑ ΠΗΓΑ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΗΤΑΝΕ ΕΚΕΙ.ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΝ ΕΕΠΠ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Ε ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ''ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ'' (ΔΙΑΒΑΖΕ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΙ ΤΟΥ ''ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ''!!!!!

Comments are closed.