Οι εκλογές έρχονται, ο Π.Καμμένος φεύγει;- Ολα αλλάζουν το επόμενο εξάμηνο

H ημέρα που θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με το οποίο θα αναγνωρίζεται «μακεδονική» γλώσσα στο σλαβικό ιδίωμα που ομιλείται στα Σκόπια, επίσης θα αναγνωρίζεται «μακεδονική» εθνότητα
στο συνονθύλευμα σλαβόφωνων, αλβανόφωνων, αθίγγανων κλπ. καθώς και το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδονία» έστω «Βόρεια», θα είναι το καταληκτικό χρονικό όριο συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ

Αυτό, τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, μετά την έγκριση από την Σκοπιανή Βουλή των συνταγματικών αλλαγών, που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος ο Π.Καμμένος έχει αρχίσει να σκέφτεται την παρουσία του «την επόμενη ημέρα» στην ελληνική πολιτική, καθώς το μεν κόμμα του αντιμετωπίζει καθαρά υπαρξιακό πρόβλημα, ο δε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην ηλικία των 52 ετών θα αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης συνταξιοδότησης από την πολιτική.

Χωρίς να εισέλθουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή και έχοντας καταστρέψει με την υποστήριξη στην κυβέρνηση και άρα την επιβίωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί ενός καθαρά δεξιού σχήματος, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα παρουσίας στην ενεργό πολιτική ζωή.

Μόνο ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα τον έσωζε, τυπικά, αλλά και τότε θα ήταν ένας «στρατηγός χωρίς στρατό» φιλοξενούμενος σε έναν πολιτικό χώρο με τον οποίο δεν έχει καμία σχέση.

Πάντως θέτοντας χρονικά όρια και περιθώρια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσδιορίζει ουσιαστικά και το χρόνο επιβίωσης του σημερινού κυβερνητικού σχήματος, άρα και το χρόνο των εκλογών: Το αργότερο τον Μάιο, αν όχι νωρίτερα, θα στηθούν πρόωρες εθνικές κάλπες.

Ετσι ή αλλιώς μετά τις ευρωεκλογές και το αναμενόμενο συντριπτικό ποσοστό σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ η νυν κυβέρνηση δεν θα μπορεί να επιβιώσει ούτε μία ημέρα.

Στην πραγματικότητα ο χρόνος της κυβέρνησης μπορεί να είναι αρκετά μικρότερος αν ο «καλός φίλος» του Α.Τσίπρα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ επιταχύνει τις διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης και οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται ολοκληρωθούν έως τις αρχές Ιανουαρίου, τότε η συμφωνία θα έλθει για τελική έγκριση στην Αθήνα στις αρχές του χρόνου, με ισχυρή την πίεση να ψηφιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο.

Η αποχώρηση του Π.Καμμένου είναι βέβαιη και οι εκλογές εξίσου βέβαιες, μετά την κύρωση στην Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κομβικό σημείο για την περαιτέρω σημείο για την αποδυνάμωση του Π.Καμμένου είναι η αποτυχία της πρόβλεψής του ότι αυτή η συμφωνία θα ναυαγούσε στα Σκόπια, όσο και αν η πιθανότητα αυτή ήταν μικρή

Μπορεί το δημοψήφισμα να τον δικαίωσε αρχικά, αλλά δεν εμπόδισε να πάει η συμφωνία στη Βουλή και εκεί ήταν όλα θέμα… τιμής!

Πόσο να αντέξουν κάποιοι φουκαράδες απίθανοι βουλευτές την πίεσης του μισού πλανήτη επάνω τους και την ψυχολογική πίεση από την θέα μερικών εκατομμυρίων δολαρίων που θα γίνονταν δικά τους αν ψήφιζαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών που προέβλεπε η συμφωνία των Πρεσπών;

Το πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματός του Π.Καμμένου είναι επίσης σοβαρό: Εχοντας συγχωρήσει διάφορα πράγματα στο παρελθόν στον Τ.Κουίκ, τώρα βρέθηκε όχι απλά προδομένος, αλλά και αποδυναμωμένος.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Η διαφυγή του στα δεξιά της ΝΔ και η έγκαιρη αποστασιοποίησή του απο τον «τοξικό», λόγω Σκοπιανού, ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ως η μοναδική πιθανότητα να επιβιώσει πολιτικά… Αν μπορεί πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο….

loading...

2 thoughts on “Οι εκλογές έρχονται, ο Π.Καμμένος φεύγει;- Ολα αλλάζουν το επόμενο εξάμηνο

  1. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΧΛΕΜΠΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΔΑΛΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟ7 ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΝΟΣ ,,,ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΓΕΛΩΤΑΣ

  2. Δεν ξέρω ποιος θα το ψηφίσει πάλι, εγώ πάντως όχι. Η συγκέντρωση των ΑΝΕΛ θα γίνεται μέσα
    σε περίπτερο και θα περισσεύει χώρος.

Comments are closed.