Μπακογιάννη: Ένα μεγάλο κομμάτι των Σκοπιανών πιστεύει στον «μακεδονικό εθνικισμό»

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν απαντάει μακροπρόθεσμα στον πυρήνα του προβλήματος και αυτό, με τη βοήθεια μιας αναθεωρητικής δύναμης στα Βαλκάνια, μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για μια «εθνικά επιζήμια πρόταση», ενώ υποστηρίζει ότι «με βάση τους συσχετισμούς και τη χρονική συγκυρία θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει μια εθνικά συμφέρουσα οριστική λύση του προβλήματος».

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «απεδείχθη ότι μεγάλο κομμάτι των Σκοπιανών πιστεύει στο ιδεολόγημα του “μακεδονικού εθνικισμού” και γι” αυτό απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό όφειλαν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι πολιτικές ηγεσίες εγκαίρως».

Χαρακτηρίζει ως «ουσιαστικό πρόβλημα» την «αναγνώριση της μακεδονικής εθνότητας» καθώς εκτιμά ότι «μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει αντιδράσεις στο αλβανικό στοιχείο», αλλά κυρίως διότι «κρατάει ζωντανή τη λογική του Ίλιντεν», δηλαδή «τη λογική της Μεγάλης Μακεδονίας».

Διαψεύδει ότι το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά υπήρξε θέμα αναθεώρησης της εθνικής γραμμής της σύνθετης ονομασίας erga omnes που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή και αναφέρει ότι η διαπραγματευτική προσέγγιση το 2008 ήταν ότι «η εθνότητα θα έπρεπε να μείνει καθαρά σε νομικό επίπεδο υπηκοότητας και η γλώσσα δεν θα έπρεπε να είναι μακεδονική, αλλά να χαρακτηρίζεται με τρόπο που να γίνεται σαφές ότι πρόκειται για σλαβική».

Τέλος, για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι μετά το τριετές πισωγύρισμα η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν την άνοιξη του 2014. Άρα χάσαμε 3,5 χρόνια και φορτωθήκαμε 100 δισ. ευρώ».

loading...

3 thoughts on “Μπακογιάννη: Ένα μεγάλο κομμάτι των Σκοπιανών πιστεύει στον «μακεδονικό εθνικισμό»

  1. Επίσης ένα μεγάλο κομμάτι των σκοπιανών πιστεύει στον ¨ντορικό γεροντισμό", δηλαδή πως είσαι τζατζόγρια και καλά θα κάνεις να του δίνεις. Είναι κάτι που συμφωνούμε επίσης όλοι οι Ελληνες και όχι μόνον ένα κομμάτι…!

  2. Ποιός ασχολείται πια, με το γερασμένο απολειφάδι του φαταούλα δράκουλα…

    Η επιτομή του παλαιοκομματισμού στην πιο αποκρουστική της μορφή…

    https://youtu.be/DOyrGDGu_sc

    ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΙΖΟΤΑΚΕΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ και τον Κρις Σπύρου…

    https://youtu.be/DLVmlwX9Wy8

    Η Ντόρα Μπακογιάννη μοιράζει τη Μακεδονία

    https://youtu.be/OlyVVdgWT14

    Μπακογιάννη: Έγκλημα να τους λένε όλοι ''μακεδονία'' κι εμείς φούφουτους

    https://youtu.be/BIzPmUIB8vM

    Ντ. Μπακογιάννη: «Μοναδική λύση για το Σκοπιανό η σύνθετη ονομασία έναντι όλων»

    https://youtu.be/bVtHTXQ39yU

    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΜΟΝΟ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

    https://youtu.be/pcOAJiK3cw8

    Αδωνις: Καραμανλής – Μπακογιάννη ξεπούλησαν τη Μακεδονία

    Ντ. Μπακογιάννη: «Μοναδική λύση για το Σκοπιανό η σύνθετη ονομασία έναντι όλων»

    Η Ντόρα-κούλα είναι ένα άλογο πολιτικό Δρακουλό-κατασκεύασμα που για τον προσωπικό της πλουτισμό, καταχρέωσε όλες τις δημοσιές υπηρεσίες που ανέλαβε με υπόδειξη πάντα των ξένων κέντρων εξουσίας και πλουτοκρατίας.

    Είναι η προσωποποίηση της πολιτικής ιδιοτέλειας και της πολιτικής αστοχίας
    Η παρουσία και μόνον αυτού του φθηνού κλώνου του Μητσοτάκουλα (που είναι η ενσάρκωση της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας, της κενότητας και της παντελούς έλλειψης αρχών και ιδεολογίας ) στην πολιτική σκηνή υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάταση της χώρας.

    « Ξενόδουλη, ονειροπαρμένη και στα εκατομμύρια βουτηγμένη η Ντοράκουλα η Μητσοτακό-γεννημένη…»

  3. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Comments are closed.