Μας δουλεύει κι από πάνω η κυρία Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ έκανε λάθη στην Ελλάδα

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ,να μας εξαθλιώσουν ήθελαν και το πέτυχαν με μαθηματική ακρίβεια
«Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»! Αυτή η παροιμία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο ΔΝΤ, που από τότε που τους έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα, διέλυσαν τη χώρα μας


Είναι αναμφισβήτητο πως οι τοκογλυφικές πρακτικές της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών κατέστρεψαν την Ελλάδα οικονομικά και οδήγησαν στην εξαθλίωση το λαό.

Μετά από σχεδόν 9 χρόνια κρίσης και αφού οι δανειστές πειραματίστηκαν πάνω στους Έλληνες, παραδέχονται πλέον κυνικά ότι έκαναν... λάθος!

Το τραγικό βέβαια είναι το γεγονός ότι ενώ ομολογούν την αποτυχία τους, αντί να διορθωθούν, επιμένουν να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες οικοπνομικές πολιτικές βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους Έλληνες (γιατί άραγε αφού με τόσο θράσος ομολογούν ότι έκαναν λάθος;).

Τι ομολογεί κυνικότατα η Λαγκάρντ
Στην παραδοχή πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας με θέμα την παγκόσμια οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το εάν έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα. Η ίδια απάντησε καταφατικά.

Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες είχαμε πρόγραμμα όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πορτογαλία. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο αρχικό πρόγραμμα. Εμείς παραδεχθήκαμε πως υπήρχαν λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές. Το είπε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος μας Ολιβιέ Μπλανσάρ», σημείωσε σχετικά.

Αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ στάθηκε και στο ζήτημα της ιδιοκτησίας του ελληνικού προγράμματος. «Η Ελλάδα ήταν πάντα πιο περίπλοκη περίπτωση. Οι άλλες χώρες είχαν την ιδιοκτησία των προγραμμάτων. Στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος έπρεπε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σχετικά.

https://zeidoron.blogspot.com
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]