Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Έχουμε το ίδιο όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση- ΒΙΝΤΕΟ

Στην προσφώνησή του προς το Γερμανό ομόλογό του δρα Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφού έκανε εισαγωγικά λόγο για «άριστες», όπως είπε, διμερείς σχέσεις, υπογράμμισε ότι τόσο οι ίδιοι (οι δύο Πρόεδροι δηλαδή) όσο και οι
χώρες τους συμμερίζονται το κοινό όραμα για την Ευρώπη. Σε μια κρίσιμη για την ήπειρο χρονιά, πρόσθεσε, λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών, με τον κ. Παυλόπουλο να μην κρύβει την ανησυχία του για τις οντότητες που επιβουλεύονται την Ευρώπη.

Στη συνέχεια της προσφώνησής του, ο Έλληνας Πρόεδρος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευρωπαϊκές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, πρώτη από τις οποίες -με τη σειρά που τις παρέθεσε- το προσφυγικό, με τον κ. Παυλόπουλο να εξαίρει τη στάση του Βερολίνου στο ζήτημα, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους εταίρους…

Δεύτερη προτεραιότητα, η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, χωρίς επιστροφή σε εποχές σπατάλης, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα, συνέχισε, αυτά τα αντιευρωπαϊκά μορφώματα εκμεταλλεύονται τις ανισότητες.

Η τρίτη προτεραιότητα είναι τα εθνικά θέματα της Ελλάδας που αποτελούν ταυτοχρόνως ευρωπαϊκά θέματα, ανέφερε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος: Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και βεβαίως, οι σχέσεις με την ΠΓΔΜ. Με τον Πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι η ολοκλήρωση αναθεώρησης του Συντάγματος από τη γείτονα χώρα αποτελεί απαράβατο όρο για τη συνέχεια.

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα κάνουν βήματα προς τα πίσω προκειμένου να ενταχθούν κάποιες χώρες, δήλωσε στέλνοντας ταυτοχρόνως το μήνυμα, ότι θα συναντήσουμε όσες επίδοξες προς ένταξη χώρες, αρκεί να κάνουν γρήγορα βήματα.

Στην αντιφώνησή του ο δρ Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφρασε, αρχικώς, τα συλληπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών. Στη συνέχεια έκανε λόγο για κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον για την επίλυση του μεταναστευτικού, δίνοντας βάρος στην ανάπτυξη δυνατοτήτων, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στις χώρες τους.

Συμφωνώντας εξάλλου με τις διαπιστώσεις του Έλληνα ομολόγου του αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, παρατήρησε πως απομένουν λίγοι μήνες πια για την εξάλειψη αμφιβολιών και του σκεπτικισμού για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Κλείνοντας εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που θα έχει, αύριο, Παρασκευή, να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Παυλόπουλου, την Καλαμάτα, μαζί, ασφαλώς, με τον Έλληνα Πρόεδρο.

loading...

2 thoughts on “Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Έχουμε το ίδιο όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση- ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ?ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ,ΑΙΣΧΡΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ,ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ?ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΕΙΔΑΜΕ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ?ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ?ΜΑ ΤΙ ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

  2. ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣΑ ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ .ΜΟΥΓΚΑ Ο ΚΥΡ ΠΑΚΗΣ ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΚΗ ΜΑΔ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΑΝΟΦΑΓΩΝ ? ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΜΑΚΡΙΜΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΟΥΓΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΚΗ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΚΗ ΜΑΣ ? ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ Η ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ? ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝΟΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

Comments are closed.