ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει ο ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παρά την κολοσσιαία κινητοποίηση που έγινε, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που τέθηκε στην διάθεση της σκοπιανής Κυβέρνησης, παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ηγετών για να προμοτάρουν το «ΝΑΙ»,
το αποτέλεσμα ήταν μια ντροπιαστική πολιτική ήττα για τον Ζόραν Ζάεφ κατά πρώτο λόγο, και κατά δεύτερο του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων τήρησε  μια έξυπνη στάση αφού έδωσε γραμμή για ψήφο κατά συνείδηση, στην ουσία όμως τα στελέχη της μποϋκοτάρισαν το δημοψήφισμα.     
Τελικά ούτε στα χειρότερα όνειρά τους δεν φανταζόταν ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν θα επικύρωνε το κουρελογράφημα των Πρεσπών.  Η συντριπτική πλειοψηφία των Σλάβων και των Αλβανών των Σκοπίων, σεβόμενοι τη φυλετική τους καταγωγή και αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν την ανιστόρητη επιλογή ότι δήθεν είναι “Μακεδόνες”, απείχαν του δημοψηφίσματος ενάντια στην στάση των ημεδαπών πολιτικών ταγών και των συνοδοιπόρων τους αλλά και όσων δεν αντέδρασαν ενώ είχαν τη δυνατότητα.

Το χαστούκι που εισέπραξαν  οι πολιτικοί αλλά και η πολιτική της Δύσης ήταν πολύ ηχηρό από την οδυνηρή ήττα που υπέστη ο Ζόραν Ζάεφ από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρ΄ όλο που ο Πλανητάρχης Τραμπ παρενέβη με επιστολή του, η Μέρκελ πήγε προσωπικά στα Σκόπια και έπιασε από τον λαιμό τον αντιπολιτευόμενο αρχηγό του VMRO, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και αξιωματούχοι της ΕΕ πήγαν επί τόπου για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους υπέρ του «ΝΑΙ».  Μέχρι και ο π. Πρόεδρος Μπους επιστρατεύτηκε, ενώ ο Μακρόν τους εξεβίαζε με το «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα». Τελικά οι Σκοπιανοί τους έγραψαν στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους για να μην πω και που αλλού. 
Ακόμη και πακτωλός βρετανικών χρημάτων εισέρρευσε στα Σκόπια προκειμένου να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι υπέρ του «ΝΑΙ». Την συνταρακτική αυτή αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «δημοκρατία» της 1/9/2018. Συγκεκριμένα η έγκριτη εφημερία φέρνει στο φως απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις σε ερώτηση αν υπάρχει βρετανική εμπλοκή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων απάντησε ότι: «το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί ένα μικρό αριθμό ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να προσφέρουν τεχνικές συμβουλές προς υποστήριξη του δημοψηφίσματος». Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για πολύ περισσότερα από απλή, αμερόληπτη τεχνική βοήθεια.     

Λάβρος κατά του δημοψηφίσματος λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες εμφανίστηκε το δεξί δεκανίκι της κυβέρνησης Πάνος Καμένος με ανάρτησή του στο twitter χαρακτηρίζοντάς το άκυρο: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία».  Σε αντίθεση με τον Πάνο Καμένο  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε) σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ, τον επαίνεσε για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας. Πέραν τούτου, και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι μπορεί να μην πετύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και με σοβαρό κίνδυνο να υπάρξει ζήτημα δεδηλωμένης (εάν δεν ψηφισθεί από τον κυβερνητικό της εταίρο-ΑΝΕΛ), είναι τουλάχιστον ανόητο να ισχυρίζεται διεθνώς ότι θα στηρίξει μία ετοιμόρροπη συμφωνία και για τις δύο χώρες.
 Νοθεία καταγγέλλει κατά την διενέργεια του δημοψηφίσματος  ο γνωστός επιστημών  Ιωάννης Αμπατζόγλου, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι «Σε ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων, στις 11πμ λήφθηκε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο αριθμός των ψηφισάντων μέχρι εκείνη την ώρα. Μέχρι εδώ όλα καλά, ή σχεδόν όλα, μιας και η προχειρότητα με την οποία σημειώνονται τα σχετικά με την ψηφοφορία, η χρήση μολυβιού και όχι στυλό, οι μουτζούρες με τις οποίες αλλοιώνονται καταφανώς τα αποτελέσματα (π.χ. βλέπουμε στις 9πμ το 14 να γίνεται 21!!! κλπ.), δείχνουν ότι η νοθεία είναι προ των πυλών.
Το εξωφρενικό όμως της διαδικασίας είναι ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής του συγκεκριμένου εκλογικού κέντρου που σημειώνει τα αποτελέσματα έχει προφητικές ικανότητες. Μάλιστα οι ικανότητές του αυτές φτάνουν σε σημείο να προβλέψει το αποτέλεσμα δύο και έξι ώρες μετά (δηλ. στις 1μμ και στις 5μμ) με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων! Συγκεκριμένα, ενώ εκείνη την ώρα, δηλ. στις 11πμ το ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 9.3%, το μέλος της εφορευτικής επιτροπής – προφήτης, σημείωσε ότι στις 1μμ το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 30.31% και στις 5μμ στο 48.93%».

Τελικά δικαιωμένη βγαίνει η Νέα Δημοκρατία το Κίνημα Αλλαγής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που εξ αρχής ήταν αρνητικοί στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βαθύτατα εκτεθειμένοι και υπόλογοι στον Ελληνικό λαό κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού, αλλά και κάποιοι ανεξάρτητοι που είχαν προστρέξει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ (οι κακές γλώσσες λένε με πολιτική αμοιβή), καθώς και τι κυβερνών κόμμα που για μια ακόμα φορά έδειξε ποσό επικίνδυνο είναι για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. 

loading...

1 thought on “ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Στα αλήθεια οι Σκοπιανοί πήραν χρήματα , πήραν υποσχέσεις , πήραν όνομα , γλώσσα , εθνότητα , ιστορία , υπόσταση κράτους , πήραν, πήραν ……, εμείς τι σκατά πήραμε , εμάς δεν μας ρώτησε κανείς , εμάς δεν μας υπολόγισαν , εμάς δεν μας έλαβαν καθόλου υπόψιν τους , εμάς μας είχαν σίγουρους στο τσεπάκι που λένε , ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ

Comments are closed.