Χάος και βία στα Σκόπια;

Μετά από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο Ζάεφ είναι στριμωγμένος στη γωνία. Δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και τώρα προσπαθεί να πείσει βουλευτές του εθνικιστικού VMRO να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή. Οι Σκοπιανοί που αντιτίθενται σε αυτό το ενδεχόμενο – και όπως έδειξαν είναι πολλοί – έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι «έτοιμοι για όλα». Να αναμένουμε βίαιες καταστάσεις στο γειτονικό κρατίδιο, σε περίπτωση που γίνει προσπάθεια να υπερψηφιστεί από τη βουλή τους η συγκεκριμένη συμφωνία.

Το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών προδιαγράφεται ήδη σκοτεινό. Όχι τόσο λόγω της Ελληνικής πλευράς (δυστυχώς για εμάς), αλλά κυρίως λόγω του πείσματος που δείχνουν οι Σκοπιανοί. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο απαιτητικοί γίνονται και τόσο περισσότερο θεωρούν αυτονόητο κάτι που λίγα χρόνια πριν φαινόταν σαν μία παράκρουση ορισμένων γραφικών, δηλ. το γεγονός να θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς αυτό ισχυρίζεται σήμερα μία μεγάλη μερίδα των κατοίκων του γειτονικού σλαβικού κρατιδίου.

Μία σκοπιανή οργάνωση που έχει έδρα την Αυστραλία και φέρει την ονομασία «Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο» έχει ήδη ζητήσει εγγράφως (εδώ) από τον εισαγγελέα των Σκοπίων «να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού (Ζάεφ), υπουργών και βουλευτών που στηρίζουν τη συμφωνία Ντιμιτρόφ-Κοτζιά (εννοούν τη συμφωνία των Πρεσπών)». Σε αυτό τους το έγγραφο οι σκοπιανοί ζητούν επίσης από τον εισαγγελέα να επιβάλλει πολυετείς ποινές φυλάκισης αλλά και δήμευση της περιουσίας, όλων αυτών που προσπαθούν να επικυρώσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Επίσης, σκοπιανοί μέσω του διαδικτύου τονίζουν ότι είναι έτοιμοι για βίαιες συγκρούσεις με την κυβέρνηση Ζάεφ, την οποία αποκαλούν «Χούντα». Προβάλλουν σκληρά βίντεο και φωτογραφίες από την σύλληψη και εκτέλεση του Τσαουσέσκου και της συζύγου του. Δείχνουν την ώρα που τελειώνει η δίκη του Τσαουσέσκου και οι στρατιώτες δένουν τα χέρια αυτού και της συζύγου του με σχοινί μέσα στο δικαστήριο (εδώ). Στη συνέχεια τους δείχνουν νεκρούς με σφαίρες σε όλο τους το σώμα και προειδοποιούν τα μέλη της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι και αυτοί θα έχουν την ίδια τύχη.

Ο Ζάεφ και η κυβέρνησή του περπατούν κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί, το ίδιο και η συνθήκη των Πρεσπών. Ποια θα είναι η κατάληξη; Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Παρατηρούμε πάντως, τον λαό των Σκοπίων να παλεύει με νύχια και με δόντια για κάτι που δεν του ανήκει ούτε ιστορικά αλλά ούτε επιστημονικά και στην Ελλάδα να χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ ως ακραίοι όσοι Έλληνες παλεύουν για τα αυτονόητα.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν τον νέο μακεδονικό αγώνα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να καταφέρουμε τις ανατροπές που θα απαιτηθούν ώστε να τελειώνουμε μια για πάντα με την αμφισβήτηση σχετικά με το ποια είναι η Μακεδονία και ποιοι οι Μακεδόνες. Και μιλώ για τις πολιτικές θέσεις των δικών μας κομμάτων που ΔΕΝ ξεκαθαρίζουν ότι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, για την ιστορία, τον ελληνισμό, την επιστήμη, την ανθρωπότητα.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

loading...

1 thought on “Χάος και βία στα Σκόπια;

  1. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Comments are closed.