Κάποιος πρέπει να είναι πολύ βλάκας

Κάποιος πρέπει να είναι πολύ βλάκας, όταν θεωρεί ότι όλοι πρέπει να σέβονται τα δικά του θρησκευτικά σεβάσματα, την ώρα που αυτός όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά προσβάλλει χυδαία και ακατάπαυστα τα θρησκευτικά σεβάσματα των άλλων…

………………………………………………………………
Μπορούμε να μιλάμε για μέρες ψάχνοντας το κόκκινο φασούλι, αλλά ας πάμε στον πυρήνα της όλης υπόθεσης. Το κεντρικό πρόσωπο στο παραμύθι του χριστιανισμού είναι ο χριστός, ας δούμε λοιπόν, έχει υπάρξη αυτό το άτομο, η’ η όλη υπόθεση είναι ακόμα μια εβραϊκή μπαγαποντιά που την επέβαλαν με το σπαθί του βάρβαρου Pωμαίου?

Προκαλώ κάθε γραμματιζούμενο να μου δώσει, έστω και μια ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι τον 1ο αιώνα έζησε στην Παλαιστίνη κάποιος επονομαζόμενος Ιησούς που αργότερα πήρε την ιδιότητα του Χριστού, του Μεσσία δηλαδή των Εβραίων, που υποτίθεται έζησε και τέλος σταυρώθηκε για τους ανθρώπους.

Και εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διανοηθώ, πώς ένας θεός εξαθλιώνεται από τους μηδαμινούς διώχτες του με την υποτιμητική σταύρωση για να τους σώσει?
Έτσι σώνεται ο άνθρωπος? Μα τόση ανοησία σας δέρνει?
Αν πίστευα στο θεό, ποτέ δεν θα δεχόμουν σε μια τέτοια βεβήλωση της πίστης μου.
Έτσι θα σωθεί η ανθρωπότητα… κρεμώντας τον θεό με το σώβρακο στην σανίδα?

Και κάτι άλλο που επισύρει την προσοχή και ενοχλεί τους σκεπτόμενους και μελετημένους Έλληνες θρησκευόμενους, όχι βέβαια τα ζόμπι του blog, ούτε ανθέλληνες γιαννόπουλους.

O xριστιανισμός χωρίς τα ιερά βιβλία των Ιουδαίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει ως θρησκεία διότι όλα σχεδόν τα κείμενα της Καινής Διαθήκης των χριστιανών έχουν παραπομπές στην παλαιά Διαθήκη των Ιουδαίων και γι’ αυτόν τον λόγω αδυνατεί να τα αφαιρέσει από την Βίβλο. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο χριστιανισμός είναι θρησκεία μέσα από την θρησκεία των Ιουδαίων δηλαδή ιουδαϊκή αίρεση.

Αλλά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΙΟΥΣ
Η ίδια η Πολιτεία έπρεπε από καιρό να είχε αντιδράσει και να είχε επιβάλλει την εκκαθάριση. Ο κάθε Ελληνας, έστω και ευλαβής Χριστιανός, μπορεί εύκολα να καταλάβει το άτοπο του πράγματος. Οτι δεν μπορεί δηλαδή η θρησκεία του να του επιβάλλει να προσκυνά αυτούς που τον βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο.

Ούτε αυτούς που κατέστρεψαν τον πολιτισμό του, απαγόρεψαν τη χρήση της λέξης “Ελλην” ή έστειλαν τον Αλάριχο να ισοπεδώσει τη χώρα τους! Οπως π.χ. τους αγίους και οσίους Ι.Χρυσόστομο, Βασίλειο, Αθανάσιο, Κύριλλο, Ρωμανό, Θεοδόσιο, Ιουστινιανό, Γεώργιο κ.α. Αλλά ούτε, το τρισχειρότερο, να δοξάζει κάποιους Ιουδαίους επειδή αγωνίστηκαν κατά των Ελλήνων και Ελληνιζόντων!!! Οπως οι Μακκαβαίοι ή ο προφήτης Ζαχαρίας π.χ. Κάτι τέτοιο αγγίζει τα όρια της παράκρουσης. Είναι σαν να τιμούν, ας πούμε, οι Τούρκοι στα τζαμιά τους τον…Κολοκοτρώνη!

Ζαγκλάρας Στέργιος

loading...

3 thoughts on “Κάποιος πρέπει να είναι πολύ βλάκας

  1. Οταν ζεις σε μια χώρα είσαι υποχρεωνένος να σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, Η Ελλάδα είναι χώρα Χριστιανική, και σε όποιον δεν αρέσει τη βαλιτσα του και στο σπίτι του, από κει που ήρθε, πριν αρχίσουμε εμείς να φωνάζουμε, και το τι ήταν ο Χριστός εσένα να μην σε απασχολεί, να κοιτάς τη δική σου Καμπούρα, κατάλαβες ΒλακοΗλίθιε;,
    Δεν θα αλλάξουμε θρήσκευμα γιατί ήρθαν εδώ Μουσουλμάνοι; και εσύ…..α,,,,,
    Στη πατρίδα τους δεν μας επιτρέπουν να φοράμε ούτε Σταυρό.
    και λυπάμαι για το κατάντημα στη Κρήτη,

  2. Δυστυχώς η μάστιγα αυτή πού πισογύρισε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω , στην αμάθεια, και στη κακομεριά , στηρίχτηκε στον θείο Πλάτωνα , γιαυτό και προφύλαξε ως κόρης οφθαλμού όλα του τα γραπτά και εξαφάνισε από προσώπου γης όλα τα γραπτά των Ελλήνων υλιστών φιλοσόφων .

  3. Όσοι προσκυνάνε στην σιών να πάνε στην σιών, όσοι προσκυνάνε στον
    Όλυμπο να μείνουν στην Ελλάδα, άιντε στο διάλα βλακα θα μας
    πεις και ποιος είναι Έλληνας, προσκυνημένη γίδα.

Comments are closed.