Παυλόπουλος: Η συντήρηση της μνήμης μας, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης

«Η συντήρηση της μνήμης μας, σε ό,τι αφορά την ιστορία μας, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης, ιδίως για εμάς τους Έλληνες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων στις 17 Οκτωβρίου 1941, μιλώντας στα Ν. Κερδύλλια Σερρών και
αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπει η επετειακή εκδήλωση.

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας. Μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε την αξία μας και να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Και δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον εαυτό μας υπόδουλο. Θα δίνουμε τον αγώνα της ελευθερίας και για μας και για κάθε άλλο λαό, γιατί η ελευθερία είναι πανανθρώπινο αγαθό, αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως πραγματικοί δημοκράτες -γιατί η δημοκρατία έχει στην καρδιά της, στη ψυχή της, τον άνθρωπο- εμείς επιδιώκουμε την ειρήνη, την ειρηνική συνύπαρξη, την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας, θέλουμε την ευημερία τους, γιατί ξέρουμε ότι μόνο μέσα από τη συνύπαρξη και την ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία. Άλλωστε, αυτό το διδάσκει ο ίδιος ο πολιτισμός μας και ο πολιτισμός της Ευρώπης μας».

«Αλλά είμαστε και σαφείς. Όσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την κοινή δημιουργία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας. Και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ εκπτώσεις. Για αυτό το τονίζουμε: Θα υπερασπιστούμε έναντι οιουδήποτε και οποτεδήποτε ανά πάσα στιγμή την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφος μας, που είναι έδαφος -όπως είναι γνωστό- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Και αυτό είναι εθνικό και ευρωπαϊκό μας χρέος» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τους κινδύνους από την ανάδειξη «λαϊκιστικών φαινομένων» για την Ευρώπη και τον κόσμο και ανέφερε ότι αυτά πρέπει, ιδιαίτερα ενόψει των ευρωεκλογών, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τη δημοκρατική Ευρώπη και τους λαούς της.

loading...

2 thoughts on “Παυλόπουλος: Η συντήρηση της μνήμης μας, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης

  1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ,ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ,ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ.ΕΡΓΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ.ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ.ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑΙ…

  2. ειμαι σε αδιεξοδο δεν ξερω τι να κανω.
    θε μασωνος να γενω?
    να γινω μουσουλμανος?
    να παω να γραφτω σε ΜΚΟ σαν νεος λαθρολαγνος?
    πεστε μου θα τρελαθω μια καλη ιδεα,ειναι πολλα τα φραγκα μουπανε
    σε μια παλιοπαρεα.

Comments are closed.