Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του: Τερματίστε στην παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, στον οποίο μετέφερε ότι θα πρέπει να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο και ότι απαιτείται περιορισμός των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session), που διεξήχθη χθες στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Οι θεματικές ενότητες της συνόδου διέλαβαν:

-Την επισκόπηση των τρεχουσών επιχειρήσεων, αποστολών και επιχειρησιακών δράσεων της Συμμαχίας.

-Τη συμβολή της Στρατιωτικής Επιτροπής στην εκπόνηση της Πολιτικής Οδηγίας ‘'Political Guidance 2019" και στη διαμόρφωση του "NATO's Military Strategy''.

-Tην εξέταση των διαδικασιών ετοιμότητας (Readiness), ανταπόκρισης (Responsiveness) και ενίσχυσης (Reinforcement) του στρατιωτικού σκέλους της Συμμαχίας.

-Τον εκσυγχρονισμό και την αναπροσαρμογή της δομής διοίκησης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ.

-Την προετοιμασία της προσεχούς συνόδου, σε επίπεδο Υπουργών 'Αμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις τοποθετήσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Η αντιμετώπιση ευρέως φάσματος και υψηλής πολυπλοκότητας αναδυόμενων προκλήσεων, καθιστά ως επιτακτική ανάγκη για τη Συμμαχία την ανάπτυξη συνεργειών με περιφερειακούς και διεθνείς δρώντες.

-Η περαιτέρω ενεργός αξιοποίηση των εκπαιδευτικών οντοτήτων της Συμμαχίας (NATO Defence College, NATO Maritime Interdiction Operational Training Center, Multinational Peace Support Operations Training Center, Centers of Excellence) θα συνδράμει αποφασιστικά στην προαγωγή των συνεργατικών δράσεων και πρωτοβουλιών της Συμμαχίας.

-Ο επιμερισμός των επιχειρησιακών απαιτήσεων και η εξοικονόμηση πόρων, δύναται να επιτευχθεί με υψηλότερη συνοχή μεταξύ ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΟΗΕ και έτερων διεθνών συνασπισμών και πρωτοβουλιών, κυρίως στους τομείς της Διαχείρισης Κρίσεων και της Συνεργατικής Ασφάλειας.

-Η συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα επιτρέψει τη βέλτιστη αξιοποίηση των μέσων και δυνατοτήτων των δύο Οργανισμών, εφόσον εξετάζεται υπό το πρίσμα συμπληρωματικότητας (complementarity) και αποφυγής επικάλυψης προσπάθειας (duplication of effort).

-Η προσαρμογή της δομής διοίκησης (Command Structure) της Συμμαχίας πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των κρατών-μελών για συνεισφορά και σε κάθε περίπτωση να συμβαδίζει με τη δομή δυνάμεων (Force Structure).

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, εκτός από την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, συναντήθηκε και με τους λοιπούς ομολόγους του, καθώς και με τον ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), στρατηγό Κούρτις Σκαπαρότι , τον ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), στρατηγό Άντρε Λανάτα και τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ, Air Chief Marshal Sir Στιούαρτ Πιτς.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΚΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ!!

  κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ", ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ!

  ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΕ "HOT SPOTS"!!

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΗ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ"!

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΗ ΩΣ "ΑΡΧΗΓΟ" ΑΛΛΑ ΩΣ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ".-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ποιος σ΄ακούει ρε καραβανά επειδή το...είπες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για εξήγησέ μας ρε Βαγγέλη: Εάν δηλαδή δεν τερματίσουν την "παραβατική συμπεριφορά" (όπως εσύ αποκαλείς τις εχθρικές τους ενέργειες) τι θα κάνεις εσύ σαν ΑΓΕΕΘΑ, τι θα κάνει ο Πάνος και τι θα κάνει ο Αλέξης που σε διατηρούν στην καρέκλα σου για να μας ξεφτιλίζεις κάθε μέρα ???
  Θα σκίσετε μήπως μερικά ακόμη καλσόν ???

  Καλά θα έκανες να παραιτηθείς το συντομότερο !!! Έχεις χάσει κάθε ιχνος σεβασμού από τους υφισταμένους σου, και κάθε ίχνος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον θεσμό του ΑΓΕΕΘΑ. Έγινες πειθήνιο όργανο και ορντινάντσα του Αλέξη και του Πάνου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και αμεσως ο τουρκος εις ενδειξην φοβου μετα την εκφωνηση της βαρυσημαντου δηλεωσεως του μπουζουκοβιου αρχηγαρα μας ανασηκωδε τον δεξιον του γλουτον χαλαρωσε την περισκελιδαν του κτυνωντας την δεξιαν κνημην ωστε να διευθετηθουν καταλληλως οι ορχεις του με μιαν ταυτοχρονην διαταση των περικλανιδιων του και με την αναλογην πιεση της κοιλιας του αερισθη ηχηρως κανοντας ταυτοχρονως την καταλληλην ημιπεριστροφικην κινηση των οπισιθιων του για τον διασκορπισμον της οσμησ ενθεν και ενθεν εντος του χωρου οπου ευρισκετο!! Ναι αρχηγαρα μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]