Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο «λαθρομετανάστης»

Αμετανόητος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού παρά τη δημόσια αποδοκιμασία από το υπ. Παιδείας.

Ο Αποστόλης Βαρελτζής, που ήταν και ο εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, μιλώντας στο Έθνος χαρακτήρισε «θολοκουλτουριάρηδες» όσους αντέδρασαν και εμφανίστηκε να αδιαφορεί για την έγγραφη σύσταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μη χρησιμοποιείται ο μειωτικός της προσωπικότητα του ατόμου όρος «λαθρομετανάστης».

Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς. «Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους προσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.

Το υπ. Παιδείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» από την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Υπενθυμίζει δε στους εμπνευστές της, μέλη της παράταξης ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

loading...

2 thoughts on “Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο «λαθρομετανάστης»

  1. Επιτέλους…, με χαρά θα πώ ένα μπράβο στους εκπαιδευτικούς-παιδαγωγούς μας, που τελικά αρχίζουν να ανοίγουν τα στόματά τους καί να λένε αυτά που γνωρίζουν ως επιστήμονες…..- Δεν το ξέραμε ότι για να μιλήσουμε την γλώσσα μας, χρειαζόμαστε καί έγκριση από τον Τσίπρα καί τον Γαβρόγλου ή τον Κουτσούμπα!………. …Λ.

  2. Και προχθες απο θεσσαλονικη οταν μιλαγε ενας εκπροσωπος των αστυνομικων στον σκαι τους αποκαλεσε λαθρομεταναστες ειπε μαλιστα λαθρομεταναστεσ παρανομους παρατυπους μεταναστες οπως θετεται πειτε τους και φυσικα σε επομενα δελτια μονταριστηκε καλα καλα και μετεδοθη οι παρατυποι μεταναστες σκετο οπως λεμε εναν ελληνικο σκετο!!! Παντως και λαθροκαυλους λαθροεισβολεις καλο ειναι ταιριαζει να τους αποκαλουν ετσι. Κριμα στον λιμενικο νεος κατα νεος ειχε την ατυχια να τελειωσει την ζωη του εντελως αδικα …Ηρωας ΕΣΩΣΕ 5000 λαθροεισβολεις λαθραιους δηλαδη ισλαμοφασιστσεσ δολοφνουσς μικρα παιδια κανεις δεν ξερει τι ειναι και απο που κραταει η σκουφια τους οτι θελει δηλωνει ο καθενας πηγαινε ο κακομοιροσς και την αστηνμε με το σκαφος εντωμεταξυ ουτε 1.5 μιλι δεν ειναι απεναντι η τουρκια στοπ εντζιν στοπ εντζιν φωναζε ουι χελπ γιου στοπ εντζιν μετα τους ανεβαζαν επανω βρρρουυμ μια με το ταχυπλοο πισω στο λιμανι της μυτιλινης αντε μετα ξανα μανα παμε παλι για ΔΙΑΣΩΣΗ και ετσι βοηθησε ωστε 5.000 λαθροπιθηκους να κατσικωθουν στην χωρα μας και ηταν λεει και πολυ περηφανος για αυτες του τις πραξεις. Τωρα η ατυχη γυναικα του νεα κατα νεα γυναικα με δυο παιδακια σε κανενα 6.7.8 μηνες οταν θα παρει 300 ευρω συνταξη μεχρι να βγει η οριστικη που μπορει να παει και 329 ευρω και αυτο για 3 (τρια) χρονια γιατι καθως ειναι νεα στην ηληκια γυναικα θα πρεπει να παει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟ Ο Κος ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ 65 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ 70 ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ 450 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΡΩΙΔΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
    ΑΜΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΠΛΠΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΓΚΑΖΑΔΙΚΟ Π.Χ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ 8.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ''ΔΙΑΣΩΖΕΙ'' ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΘΕΟΣ ΣΥΧΩΡΕΣΤΟΝ …ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕΕ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΟΧΙ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…..

Comments are closed.