Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα από τη Λεμεσό

Ως γιατρός η Αγία Μαρίνα συμμετείχε στην εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού του μικρού Ανδρέα που έγινε στις ΗΠΑ


Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευκαιμία...

Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.

Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους. Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της.

Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ. Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.

Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα. Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφθεί πως δεν είναι ιατρός. Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις. Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου. Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του. Έτσι και έγινε.

Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση. Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου. Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση. «Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»

Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα. Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν. Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί. Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros). Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας. Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους.

Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής. «Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο.

Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.

Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας. Έτσι και πράττουν ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές ίσως και παραπάνω τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα. Είναι αλήθεια ότι ουδέποτε απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και είθε ο Πανάγαθος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Οι ρασοφόροι εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία και την αφέλεια
  των οπαδών τους (των προβάτων, όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν),
  αραδιάζουν οποιαδήποτε ανοησία, ψέμα, επινοήσουν βέβαιοι ότι θα τα καταπιούν αμάσητα.

  Για τον ορισμό του "θαύματος", μια λογική ερμηνεία θα ήταν:

  "Θαύμα είναι, ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί μέχρι τώρα να εξηγήσει η επιστήμη".

  Τα "θαύματα" ανέκαθεν αποτελούσαν εξαιρετικά κερδοφόρα πηγή εσόδων για τα ταμεία των ρασοφόρων.

  Το λυπηρό με τα "θαύματα" δεν είναι μόνο τα κόλπα και τα ψέματα που επινοούν οι ρασοφόροι για να κρατήσουν το "ποίμνιο" στο μαντρί και ταυτόχρονα να "παχύνουν" τα ταμεία τους,
  αλλά ότι η Δικαιοσύνη σε τέτοιες εξώφθαλμες περιπτώσεις απάτης σιωπά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ****************************************************
   Αν γνώριζες το αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, θα μάθαινες ότι τους ηγεμόνες ή τους βασιλείς οι Έλληνες τους αποκαλούσαν ''ποιμένες'', δηλαδή άρχοντες που κυβερνούσαν το ''ποίμνιο''.
   Π.χ.
   Όμηρος: Αγαμέμνονα ποιμένα λαών
   Σοφοκλής: ποιμένες ναών
   Αισχύλος: ποιμένες λόχων

   Ερώτημα: Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ποίμνιο, πρόβατα;
   Έχω δει ανθρώπους που υπερασπίζονται (τάχα) με ζέση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά έχουν πλήρη άγνοια του ελληνικού πολιτισμού.
   Αντίθετα εμείς οι Ο ρ θ ό δ ο ξ ο ι Έ λ λ η ν ε ς
   γνωρίζουμε επισταμένως τον πολιτισμό των προγόνων μας και τους βάζουμε τα γυαλιά στα μάτια.
   ******************************************************

   Διαγραφή
 2. βρε κολο- παπαδαριο, αλλος εδωσε το μοσχευμα, αλλος πληρωσε την θεραπεια ,δουλεψαν ποσες ωρες στην εγχειρηση οι γιατροι, χρησιμοποιησαν ενα βουνο φαρμακα, επι ποδος γονεις και νοσηλευτικο προσωπικο , και ερχεσται εσεις με τους κολους σουρωτηρια να οικιοποιηθητε που εγινε καλα. εισται ξεφτυλες χιλιοτρυποιμενοι.θαυμα θα ηταν αν δεν γινοτανε τιποτε απο ολα αυτα και γινοταν καλα μονο μεσα στην εκκλησια. αι στο διαλο μας τα πρηξατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ηρεμα σατανολατρη παιξε κανενα ταβλι δεν ειναι για σενα τα θαυματα ξευτιλας εισαι και φαινεσαι και απο τη μυτη του ζερζεβουλ κρεμεσαι

   Διαγραφή
  2. Ε ησουνα μπανικο παιδακι paul ετσι τροφαντο γλυκουλι θα μπορουσαμε να πουμε και ενταξει σε εστελνε η μαμα σου στην εκκλησια ετυχε και επεσες επανω σε εναν διαστραμενο παπα που ηταν παιδοφιλος κολομπος σου τον καθησε και λογικο ειναι σου εμεινε πως να το πουμε τραυμα εκτος απο την σουφριτσα σου παιδικη τοτε απαρτη σαν καστρο της μονεμβασιας εκτος βεβαια απο το ψυχικο τραυμα που σου προξενησε αυτος ο ατιμος αυτος που δεν σεβαστηκε το σχημα του αλλα δεν ειναι ολοι ιδιοι. Ανθρωπινες αδυναμιες επεσες εσυ στην περιπτωση σου τον καθησε φωναζεις τωρα αιντεε ολοι το ιδιο ειναι? Οχι αγορι μιυ δεν ειναι το ιδιο αυτο μονο ητανε και ετυχε να σε ξεπαρθενιασει μτην σουφριτσα σου.. Αντε σφιξε τα κωλοβαρδουλα σου και προσπαθησε να το ξεπερασεις.Μμασηξε τωρα τις τσαπελες σου πουστιγερε κωλοτρυπιδογλυφτη του μπατιρογυφτου και θα εφαρμοζεισ πουστοιγερε το ''Αρια αρια να φαινομαστε καμια 500σαρια'' μαλακα ταιζομενε απο την συναγωγη με τσαπελες Haifa....3 μαλακες μεινατε και πολουσ λεω..ουυστ ρε παλιομαλακα απο μεδω λεπρο αρχιδι του Δια

   Διαγραφή
 3. ιστοριεs στα ευκλανια γραφεια.....
  πηγε το τσιρλομακ ντιν νταν ντονγκ εκδρομη στον ολυμπο και εκει που ανεβαινε την ανηφορα κουραστηκε και εκατσε να ξεκουραστει σε ενα μυτερο βραχο και σε λιγο αισθανθηκε κατι να τον γαργαλαει στον Κ@ΛΟ του γυριζει και τι να δει πισω του τον δια με εναν Π@ΥΤΣΟ νααααααααααα και ο διαs του λεει ρε Π@ΥΣΤΗ τσιρλο μακ ντιν νταν ντογκ ζαγκλο πορδο πατερακη γιωργο π ευταξια αρχιερευσ ελην σταβρουλακη τσιμπογιανη αγγελικη η οπωs αλλιωs σε λενε απο τοσουs βραχουs επανω στον Π@ΥΤΣΟΝ μου ηρθεs να κατσειs;;;μηπωs ηπιεs θαλασσινον υδωρ του Ποσειδωνοs Π@ΥΣΤΗ;;;;και χλατσα χλουτσα ο διαs τον ταραξε στην Π@ΥΤΣΑ....παυλεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ακομα τρεχει ο ευκλανιος ζαγκλαρας εχεσε τα
  babylino και τον αλλαζει η γυφταξω η πεναιμενη στη σουηδια παρεα με τον μπατιρογυφταρακη της ενωσης επιχειρηματιων ψωρρας γκουρλιος και υιος Α.Ε υπεροπλων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Zanglon Γκλιν Γκλον said

  Ιανουαρίου 22, 2017 στις 11:59 πμ

  Τελικα ειχα καταφερι κεκανα τιν πρωτη μου σχεση κρυφα απο τους δικους μου, πολη μικρος ταφτιαξα με εναν φιλο του αδερφου μου επιδη μου τιν επεφτε, ονταν ειμασταν μονοι οι γονεις μου δεν το γνωριζαν τιποτα εφτυχος αλλα φοβομουνα για τον φιλο μου΄, διοτη μπορει να το λεγε και να τα βγαζε ολα στιν φορα
  Απο ολα ειχει ο μπαχτσες, καροτα αγγουρακια, πλαστικες παπαρες περναγα ορεα,τωρα Νε ρε κε το νικ Χριστινα η Βουλγαρα Γκλικι Γκλικι

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...