Φίλης: Ο κ. Καμμένος διολισθαίνει στη ρητορική του Μητσοτάκη στο Μακεδονικό

“Ο κύριος Καμμένος λέει τα ίδια με τη ΝΔ. Διολισθαίνει στη ρητορική του κυρίου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό προκαλεί έκπληξη, αφού και ο κύριος Καμμένος από τη Δεξιά προέρχεται.
Βέβαια άλλο διατυπώνω την άποψή μου, και άλλο οδηγώ σε κυβερνητική κρίση», δήλωσε στον “Αθήνα 9.84”, ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ουδέποτε ψάρεψε μαζί με τον κύριο Καμμένο, λέγοντας «παραθερίζαμε στην ίδια περιοχή και βρεθήκαμε τυχαία. Εγώ είμαι ανεπίδεκτος στο ψάρεμα».

Ακραίος ο Καμμένος

Ο κ. Φίλης μίλησε και στο κανάλι της Βουλής, όπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα. Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «και δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο αλλά και στην αντιπολίτευση -άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται.

Να μη προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε δεν υπάρχει απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα. Είχαμε αποχή που δεν είναι μονόχρωμη. Η μεγάλη αποχή που είναι μια στάση, δεν έχει μονοδιάστατη ερμηνεία, ήταν άνθρωποι που δεν ήθελαν την συμφωνία. Ακραίοι εθνικιστές. Και εδώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Προσέξτε την περίεργη σύμπτωση των ακραίων και εδώ και στα Σκόπια»

Στην ερώτηση εάν ο Π. Καμμένος δικαιώνεται που λέει όχι στην συμφωνία, ο κ. Φίλης απάντησε: «Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή».

Όσον αφορά τις ερμηνείες για το δημοψήφισμα, είπε ότι μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις «αρκεί αυτές να μην είναι μεροληπτικές».

Ο κ.Φίλης στήριξε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά τονίζοντας ότι «έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους».

Όσον αφορά την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. «Οποιαδήποτε θέση για ανατροπή της κυβέρνησης θέλει πρόταση δυσπιστίας που θα υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές. Δεν πέφτει μια κυβέρνηση επειδή κάποιος το είπε στην τηλεόραση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

loading...

2 thoughts on “Φίλης: Ο κ. Καμμένος διολισθαίνει στη ρητορική του Μητσοτάκη στο Μακεδονικό

  1. re φίλη δεν νομίζεις ότι περπατάς προς τα Σκόπια, τι ηλίθια λόγια βγάζεις, για πια σταθεροποίηση στα βαλκάνια μιλάς, δεν ντρέπεστε μωρέ όλοι σας, εδώ βουλιάζουμε από τις μαλακίες που κάνετε, και σεις…….Αρμενίζετε στα Σκόπια,
    Τα σκόπια λέγονται Σκόπια και όχι Μακεδονία, ΦΊΛΗ, κατάλαβες, και να βγάλουν από τη σημαία τους και το Σήμα της Δικιάς ΜΑς Βεργίνας , Ξενόδουλοι του κερατά, δεν υποφέρεστε άλλο,, Μωρέ ξεφτιλίσατε την Αριστερά ιδέα /φιλοσοφία και την ελπίδα ενός Λαού, που να χαθείτε
    δεξιόφρονες ξεπουλήσατε τη Πατρίδα μας, και βγαίνετε στα κανάλια με ότι σας κατέβει στο κεφάλι σας, δεν έχετε λίγο Πατριωτισμό ούτε λίγο φιλότιμο, από που φυτρώσατε ρε;

  2. ακόμα μιλάει αυτό το συριζαϊκό λιποβάρελο με χειροπόδαρα ;

Comments are closed.