Αλλάζουν κάθε τόσο ονόματα και σύμβολα σαν κοινοί κακοποιοί – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, η οποία έγινε για μεγάλο κρατικό οργανισμό της Γερμανίας, οι Έλληνες είναι ο πλέον δυστυχής λαός της Ευρώπης! Ας χαίρονται γι’ αυτό αυτοί που μας κυβέρνησαν, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΠΑΣΟΚ και βεβαίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνον δεν έφερε την ελπίδα στον λαό, αλλά και περισσότερη δυστυχία.

Εις ό,τι αφορά την πολιτική των μνημονίων ήλθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την σύγκρουση μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης. Στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στην αναφορά της ελληνικής περιπτώσεως απάντησε η ιταλική κυβέρνηση.

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας. Ανάλογη προειδοποίηση θα μπορούσε να κάνουν και οι Γ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, οι οποίοι όμως δεν την έκαναν ποτέ. Σήμερα μάλιστα όλοι γνωρίζουμε πως τα μνημόνια κατέστρεψαν την εθνική μας οικονομία, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο Ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το  χάος που θα προκύψει θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα το 2010 επιβάλλοντας το Μνημόνιο και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις».

Καμία μεταμέλεια και καμία αλλαγή στην πολιτική τους από αυτούς, οι οποίοι οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην δυστυχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι πολιτικά τελειώνει και είναι ζήτημα μηνών να φύγει από την εξουσία. Όμως είναι κανείς να θαυμάζει και να απορεί με το θράσος τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, που ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα εάν έλθουν στην εξουσία!

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τα υπέρογκα χρέη τους, τα οποία δεν πρόκειται να ξοφλήσουν ποτέ και τα οποία ανέρχονται σε ποσά μεγαλύτερα των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σωστά τα κατηγορεί, έχει όμως το ηθικό δικαίωμα να τους κατηγορεί; Βεβαίως και όχι, αφού και τα δικά του χρέη πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ και είναι ακριβώς ανάλογα με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιώ την λέξη ανάλογα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν έπαιρνε για δεκαετίες ολόκληρες 3% έως 4% και η επιδότησή του από το κράτος ήταν μικρότερη από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν, δεν μπορούσε να πάρει μεγαλύτερα δάνεια. Να μη μιλήσουμε για το ΚΚΕ και την offshore στην οποία πούλησε τον τηλεοπτικό του σταθμό, που είχε πάρει δωρεάν από το κράτος… Το μόνο κόμμα, το οποίο δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία είναι το μόνο κόμμα που με ειδικό νόμο φωτογραφικό και αντισυνταγματικό έχει εδώ και πέντε χρόνια στερηθεί της κρατικής επιχορηγήσεως.

Πιστεύουν ότι θα εξαπατήσουν τον Λαό με τις συνεχείς αλλαγές σε σύμβολα και ονόματα

Θα σταθώ όμως σε ένα άλλο γεγονός ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, την συνεχή αλλαγή ονομάτων και συμβόλων. Ας αρχίσουμε με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τις ημέρες αυτές ένα πρώην μέλος κυβερνήσεως του δικάζεται για τοκογλυφία! Άφησε το όνομα ΠΑΣΟΚ στην άκρη, άλλαξε τα φώτα στον γνωστό ήλιο, έγινε ένα διάστημα “ΕΛΙΑ” , μετά Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) και εσχάτως Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)! Δεν κατόρθωσε τίποτε παρ’ όλες τις κατά καιρούς πολιτικές μεταμφιέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία πάλι δεν αλλάζει ονόματα, αλλάζει μόνον σύμβολα και “συμπτωματικά “μετά από κάθε αλλαγή αρχηγού! Από τον δαυλό πέρασε σε μία αφηρημένη καμπύλη γραμμή επί Σαμαρά και τώρα σε ένα αφαιρετικό σχήμα γεμάτο τριγωνάκια … Πιστεύουν, αλήθεια, ότι με όλα αυτά θα εξαπατήσουν τον λαό;

Είναι δεδομένο πλέον ότι ζούμε μία περίοδο απόλυτης παρακμής της πολιτικής και βεβαίως των πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι εξουσίασαν την Πατρίδα μας για μισό σχεδόν αιώνα. Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι η παθητικότητα του Λαού, ο οποίος αναζητεί ένα όραμα προκειμένου να ξυπνήσει από τον λήθαργο της απαξίας για κάθε τι πολιτικό.

Αυτό το όραμα είναι που φοβούνται οι φορείς της πολιτικής παρακμής και γι’ αυτό τον λόγο πολεμούν και τόσο σκληρά κάθε τι πραγματικά ΝΕΟ, που ευρίσκεται ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...