ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

Όταν βλέπεις και ακούς κατοίκους  χώρας που  απ τις 10 λέξεις που χρησιμοποιούν, οι 9 να είναι <συντάξεις> φανταστείτε πόσο αντιπαραγωγική γλείφτηκη, ανίκανη,  πατροναρισμένη είναι.  Πουλαει ψήφους όμως. Καμία συζήτηση για ενέργεια νέων που χάνεται στις καφετέριες και τα όνειρο τους είναι να μπουν στο Δημόσιο.

Καμία συζήτηση  για συνταξιούχους ν αποκτήσουν μεγαλύτερη ενέργεια κ ενδιαφέροντα, ώστε να μην ασχολούνται μόνο  μ αυτό μέσα σε μαρασμό. Καμία συζήτηση να ρίξουν τον εγωκεντρισμό τους οι συνταξιούχοι για να μη πληρώνουν παιδιά κ εγγόνια, αλλά να έρχονται να τους βλέπουν  αυτά επειδή τους αγαπούν, και αυτοί να τα ωθούν να γίνουν πιο δραστήρια. Νομίζουν ότι είναι αγάπη να τα καταστρέφουν…

Καμία συζήτηση γι αυτούς που κάποτε θα βγουν στη σύνταξη, που αγωνίζονται στην ελεύθερη κ ιδιωτική αγορά,  και ενώ πληρώνουν πολλά δε θα πάρουν τίποτα απ αυτά που έδωσαν, γιατί τώρα  πληρώνουν άλλους.

Καμία συζήτηση ότι οι συντάξεις δεν είναι όλες το ίδιο γιατί   κάποτε αυτοί που ήταν αργόμισθοι στο Δημόσιο  που κάποιος   τους έβαλε  δεν πρέπει να μιλούν γιατί έχουν βλάψει την κοινωνία.

Δεν έχει την ίδια κοινωνική και αξιακή τιμή   η σύνταξη ενός μαρμαρά που μπορεί να έχει επί πλέον σπουδάσει, που μεταφέρει βάρη, που πλήρωνε ΟΑΕΕ για να πληρώσει τους ΔΥ, που έβρισκε με κόπο τους πελάτες μόνος του  με τη σύνταξη ενός ΔΥ που τα έβρισκε όλα έτοιμα και είχε τη σιγουριά τους μισθού ακόμα και να έχει σπουδάσει. Αν δεν εχει σπουδάσει επι πλέον πρέπει να κλείσει το στοματακι του γιατί δεν έχει κουραστεί καθόλου. Να λεει μόνο ευχαριστω.

Δεν έδωσε τίποτα στον εαυτό του , αλλά μονο ζηταει σαν μωρο. Θα ηταν δίκαιο ,αλλα δε θα γίνει πράξη, γιατι  η σαλαμοποιηση και η ισοπέδωση δινει ψήφους,ειδικά στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.(Οποιος για κάποια  αναγκη εχει παρει ΔΥ τηλέφωνο 4 μέρες μετα το Πάσχα εργάσιμη μέρα , θα του πουν ότι είναι στην τουαλέτα, γιατί απλά δεν έχει παει και καλύπτει ο ένας τον άλλον)

Αυτοί οι άνθρωποι κ αυτή η χώρα περιμένουμε να μην εχει Τσιπρα  ένα αγράμματο πιόνι που τον κάνουν ό,τι θέλουν, έναν ανάγωγο, ψεύτη ,συκοφάντη   για πρωθυπουργό; Καλό γλείψιμο και καταστροφή των νέων!

Βλέπεις αλλά γλειφτρονια διπλα σου ,δημοσιογράφους που έχουν δωροδοκηθεί τρελά από όλους, επειδή έπεσαν οι μισθοί τους, γυρίζουν σαν επιτάφιοι σε όλες τις περιοχές που άλλοτε σνομπάριζαν, για να σιτίζονται από εμας. Να μπουν στη Βουλή. Ναι, αυτοι που έφεραν τον Τσιπρα ,τώρα τον κατηγορούν πολύ για να γίνουν βουλευτές. Γλοιώδεις. Περιμένουμε να πουν αυτοί αλήθειες, η ο,τι τους συμφέρει για ψήφους;  Δεν ψηφίζουμε δημοσιογράφους που εφεραν την καταστροφή στη χώρα. (εξαιρούνται νομίζω ο κ. Μπογδανος και ο κ.Μακροπουλους)  Τους συγχωρούμε, αλλά δεν ξεχνάμε και δεν τους θέλουμε στη Βουλή. Μισούν τη χώρα, λένε ψέματα και πανε για το προσωπικό τους συμφέρον.

αναγνωστης

loading...