Επίθεση Μανιάτη στον Σταθάκη: Αποτυχημένος διαχειριστής της ΔΕΗ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, στην οποία και χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία ως «προσωρινούς και αποτυχημένους διαχειριστές της ΔΕΗ».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «είστε αυτοί, που στο «Μνημόνιο Τσίπρα» που υπογράψατε με την τρόικα, δεσμευτήκατε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα (τέλη 2019) η εταιρεία θα πρέπει να έχει μερίδιο στην αγορά λιανικής 49% έναντι 81% σήμερα».

Χαρακτηριστικά κατηγορεί τον κ. Γιώργο Σταθάκη ότι:

1. Η Διοίκηση της ΔΕΗ δήλωσε για το α’ εξάμ. 2017 κέρδη 30 εκατ € και αποκαλύπτονται τώρα ζημιές 250 εκατ €.

2. Η μετοχή στις αρχές του έτους από 3,35€ είναι σήμερα μόλις 1,36€. Την παραλάβατε με χρηματιστηριακή αξία στα 2,5 δις € και την καταντήσατε σήμερα στα μόλις 320 εκατ €.

3. Εξοικονομήσατε το 2015-16 από το φθηνό πετρέλαιο, πάνω από 800 εκατ € και δεν μειώσατε καθόλου το ρεύμα. Αντίθετα, τώρα σχεδιάζετε να το αυξήσετε!

4. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, πετάτε έξω από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), πάνω από 230.000 φτωχά νοικοκυριά.

5. Παρά το γεγονός ότι το 2014 με δική μας πρωτοβουλία, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια για το υποβρύχιο καλώδιο Κρήτη-Αττική, προϋπολ. 900 εκατ €, τώρα κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα, από κυβερνητική ανικανότητα, με συνέπεια να κινδυνεύει να μείνει η Κρήτη χωρίς ρεύμα το 2020.

6. Από τη «Μικρή ΔΕΗ», που ακυρώσατε, θα είχε σήμερα η εταιρεία εισπράξει πάνω από 2 δις €.

7. Ενώ παραλάβατε χρέη πολιτών 1,5 δις €, τώρα ουσιαστικά τα έχετε υπερδιπλασιάσει και φτάνουν στο ποσό των 3,5 δις € (περιλαμβανομένων των διακανονισμών).

loading...

1 thought on “Επίθεση Μανιάτη στον Σταθάκη: Αποτυχημένος διαχειριστής της ΔΕΗ

  1. ενω εσυ και το συναφι σου που πτωχευσατε τα παντα ειστε επιτυχημενοι , τρομαρα σου

Comments are closed.