Καλά ποιός ηλίθιος πιστεύει ότι επιστρέφουν λεφτά στις τράπεζες ή επέστρεφαν τον προηγούμενο καιρό;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 1. Δίνουν επιτόκια οι τράπεζες για να προσελκύσουν καταθέσεις; Παράδειγμα: Τράπεζα χορηγεί δάνειο μέχρι 15.000 ευρώ με 11,55% επιτόκιο και δίνει μικτό επιτόκιο 0,28% για κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ.
Ποιός είναι ηλίθιος να δώσει 100.000 σε ελληνική τράπεζα για να έχει ετήσιο ώφελος 280 ευρώ προ φόρων;
2. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να καταθέτει λεφτά σε τράπεζες που με το παραμικρό θα δεσμευτούν από τη δημόσιομαφία ακόμη και για χρέη 300 ευρώ όταν άνθρωποι που έκλεψαν εκατομμύρια των εκατομμυρίων (Τσοχατζόπουλοι, Παπαντωνίου, Μαντέληδες, Μαρινόπουλοι, Κουτσολιούτσοι κλπ) αλλά και οφειλέτες εκατομμυρίων του δημοσίου κυκλοφορούν σαν κύριοι. Υπενθυμίζω ότι 42.000 χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρώ ενώ 3.500.000 χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ. Μαντέψτε ποιοί συνωστίζονται στις τράπεζες για να άρουν τις κατασχέσεις των λογαριασμών τους από την εφορία.
3. Ποιός πιστεύει ότι υπάρχει πραγματική εγγύηση καταθέσεων; Τα λεφτά θα χαθούν και το πολύ πολύ η δημοσιομαφία να χορηγήσει μετοχές της τράπεζας για τα χρήματα που χάθηκαν. Και όλοι ξέρουμε ποιά θα είναι η αξία των μετοχών σε σχέση με το απωλεσθέν κεφάλαιο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τι έπαθαν οι ομολογιούχοι του δημοσίου.
4. Προσωπικά αλλά και άλλους που γνωρίζω καταθέτουμε μόνο τα χρήματα που απαιτούνται για τη χρήση της κάρτας για τη δημιουργία αφορολογήτου κλπ και ότι μπορούμε το πληρώνουμε με μετρητά γιατί υπάρχει και το πρόβλημα της παρακολούθησης του τι αγοράζει ο καθένας μας.

αναγνωστης

loading...