Κάθε οικονομική κρίση τρέφει την ακροδεξιά και οδηγεί σε γεγονότα από την Αποκάλυψη

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου…
Τα σχέδια τους για συστράτευση στις ερχόμενες ευρωεκλογές ανακοίνωσαν σήμερα απ’ τη Ρώμη ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν με την επωνυμία «Μέτωπο Ελευθερίας» και εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της ΕΕ με αιχμή για μια ακόμη φορά την κοινή αντιμεταναστευτική τους ατζέντα.Η ανθρωπότητα δεν φαινεται να έχει διδαχθεί τίποτα από την κρίση που ακολούθησε το κραχ του 1929 και που οδηγησε στην άνοδο του Χιτλερ και των απανταχού φασιστών στην εξουσία διαφόρων κρατών της Ευρώπης και του κόσμου.

Την ίδια εποχη η εργατική τάξη και η αριστερά ήταν χτυπημένη από την κρίση και αδυνατούσε να προβαλει άμυνα επί της πολιτικής ατζέντας.

Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και σήμερα και μόνο οι μικρονοικοί ανιστόρητοι οπαδοί της Λιτότητας παρατηρούν δήθεν «έκπληκτοι» την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού παντού. Μια άνοδο που στρέφεται κατά της λιτοτητας και του ευρώ που το ειναι σύμβολό της, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Αυτή την αντίθεση στην φτωχοποίηση των κοινωνιων την καρπώνεται η ακροδεξιά λόγω αδυναμίας της Αριστεράς να αφήσει τις υψηλόφρονες αναλύσεις και την πολυδιάσπαση και να βρεθεί δίπλα στο Λαό και τις ανάγκες του.

Έτσι η λαϊκή αντίθεση στην λιτότητα στρέφεται στην πολιτική οργανωμένη ακροδεξιά την οποία πριμοδοτεί. Κι αυτή η ακροδεξιά φέρνει πάλι στο προσκήνιο και ολόκληρη την γνωστή ακροδεξιά ατζέντα. Μια ατζέντα η οποία συνήθως καταληγει σε καποια τελική λυση .

Η άνοδος της ακροδεξιάς -εκ νέου μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο- ειναι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγεί ξανά σε γεγονότα βγαλμένα από την Αποκάλυψη.

Γεγονότα στα όποια δεν μπορεί να αντισταθεί και να τα αντιστρέψει κανείς άλλος πάρα μόνο το τέλος της λιτότητας, η στροφή προς την δημοκρατία, η ανάπτυξη και η Αριστερή ατζέντα.

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν και του επιτρόπου Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ εξαπέλυσε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά στη συνάντησή του με την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

«Μοιραζόμαστε την ίδια ιδέα για μια Ευρώπη της αγροτιάς, της εργασίας και της μάχης κατά της μετανάστευσης, είπε ο Ματέο Σαλβίνι. «Είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης, που είναι ο (Ζαν Κλοντ) Γιούνκερ και ο (Πιερ) Μοσκοβισί», πρόσθεσε εξαπολύοντας βέλη κατά των δύο ευρωπαϊστών πολιτικών που ζήτησαν από τη Ρώμη να συμμορφωθεί στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και να αποφύγει την παρέκκλιση από τους συμπεφωνημένους με τις Βρυξέλλες στόχους.

«Αυτοί ήταν που δημιούργησαν φόβο στους Ευρωπαίους πολίτες για τις δουλειές και το μέλλον τους», πρόσθεσε.

Η Λεπέν από την πλευρά της υποστήριξε ότι «η ΕΕ ποδοπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης: Βρισκόμαστε τώρα σε μια ιστορική συγκυρία. Τον Μάιο θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε μια Ένωση με νέες αξίες κατά της παγκοσμιοποίησης», είπε μιλώντας για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου έτους

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο συνασπισμός του δεν θα κάνει πίσω αναφορικά με τα δημοσιονομικά του σχέδια. Και τόνισε ότι περιμένει από την ΕΕ να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας «γιατί βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

Και έβγαλε βέλη από τη φαρέτρα για τους κερδοσκόπους «όπως ο Σόρος», που «έχουν στοιχηματίσει στην κατάρρευση της Ιταλίας για να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές υγιείς επιχειρήσεις και υπάρχουν πολλοί από αυτούς, βρίσκονται σε αυτή την χώρα».

Στο μεταξύ το επιτόκιο για τα δεκαετή Ιταλικά κρατικά ομόλογα να ξεπερνά το 3,5% για πρώτη φορά από το 2014 .

loading...

5 thoughts on “Κάθε οικονομική κρίση τρέφει την ακροδεξιά και οδηγεί σε γεγονότα από την Αποκάλυψη

  1. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΦΤΩΧΥΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ.ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΚΟΥΦΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

  2. ΕΛΑ ΑΛΕΞΗ, ΠΑΛΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ;

  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΣΩ….ΡΕΕΕ ΣΕ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ'ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΕΕ!!!!!

  4. ΚΟΥΙΖ.

    ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ?

    Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΣΟ 78 ΣΤΡΟΦΩΝ ΓΡΑΜΟΦΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ
    (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓO ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Π'ΡΑΖ)…..ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΛΕΩ! ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ 30-40 ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ…ΤΗΣ ODEON.

  5. Μπορεις να μας πεις αρθρογράφε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουν λάθος στα λεγομενα τους οι : ΛΕΠΕΝ και Σαλβίνι???

Comments are closed.