«Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»…

«Ο κ. Τσίπρας, στη συγκεκριμένη φάση, επέλεξε τον κ. Καμμένο, στην ουσία οδήγησε σε παραίτηση τον κ. Κοτζιά, ο οποίος κατά τ’ άλλα υλοποιούσε όλη την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της συγκυβέρνησης, όλα αυτά τα…

χρόνια, δηλαδή, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ήταν στην ίδια κατεύθυνση», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ Star Κεντρικής Ελλάδας, το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε ότι οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος «είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους αυτή τη συγκατοίκηση, στα βασικά ζητήματα της πολιτικής και της εξωτερικής και της εσωτερικής συμφωνούν, σηκώνουν και οι δύο τα χέρια και ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, αντιλαϊκά μέτρα και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις επιταγές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» καθώς «αυτή είναι η στρατηγική τους επιλογή».

Ερωτηθείς αν «για να σωθεί ο Π. Καμμένος και η συγκυβέρνηση θυσιάστηκε ο κ. Κοτζιάς με αυτό τον τρόπο», έκανε λόγο για υπαρκτές αντιθέσεις εντός της συγκυβέρνησης, προσθέτοντας: «Αποδεικνύεται ότι και σ’ αυτά τα ζητήματα είναι πλήρως αναξιόπιστη και κυρίως είναι επικίνδυνη για την πορεία από δω και πέρα της χώρας, για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ως προς το θέμα των μυστικών κονδυλίων, είπε ότι το ΚΚΕ «ετοιμάζει ερώτηση στη Βουλή, θα έχουμε παρέμβαση και θα απαιτήσουμε εκεί να ειπωθούν όλα με το όνομά τους».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει και διότι το κύριο ζήτημα για το οποίο έγινε είναι η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «το οποίο είναι παράγοντας μόνο αποσταθεροποίησης, αλλαγής συνόρων και προβλημάτων και στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην περιοχή» και για «όλα τα ανιστόρητα που υπάρχουν σε αυτή».

Αναφέρθηκε στην ένταση των πιέσεων που ασκούνται στο πολιτικό προσωπικό της γείτονος χώρας «μέσα στις αντιθέσεις και στους ανταγωνισμούς απ’ τη μια των Αμερικανών και απ’ την άλλη των Ρώσων», προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει και αυτή η ψηφοφορία. Δεν είναι βέβαιο ότι θα βρει τους οκτώ που του λείπουν ο κ. Ζάεφ».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι, ιδιαίτερα «μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου όπου συζητήθηκε και το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και τα υπόλοιπα που έχουν δοθεί σε αμερικάνικες, γαλλικές και άλλες εταιρείες οι οποίες αρχίζουν και πρέπει να αρχίσουν την εξόρυξη», ο Ερντογάν «αμφισβήτησε αυτή τη συμφωνία και την κυπριακή ΑΟΖ αλλά έβαλε και ζήτημα για την ελληνική ΑΟΖ και όλα τα υπόλοιπα στα όρια των ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου και Αιγύπτου».

Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στον ελληνικό λαό και τόνισε ότι ο Ερντογάν και η άρχουσα τάξη της Τουρκίας «είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τον πλούτο που υπάρχει» και «τμήμα της ΑΟΖ, παρότι δεν το δικαιούνται εν ονόματι μάλιστα της τουρκοκυπριακής πλευράς, που είναι απαράδεκτο διότι το κυπριακό εξακολουθούμε να πιστεύουμε και έτσι είναι, παρότι πολλοί το έχουν αφήσει αυτό στην άκρη, ότι είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός κυρίαρχου κράτους από ένα άλλο κράτος και αυτό είναι η Τουρκία».

«Κι απ’ αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να υπάρξει προώθηση των διαπραγματεύσεων και επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Δεν είμαστε αισιόδοξοι και εδώ οι πιέσεις εκ μέρους του αμερικάνικου παράγοντα αλλά και άλλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων είναι πάρα πολλές και μεγάλες και γι’ αυτό χρειάζεται κινητοποίηση, επαγρύπνηση και στενή παρακολούθηση όλων αυτών των παραγόντων το επόμενο διάστημα. Και βεβαίως οι εξελίξεις αυτές θα επιδράσουν και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας για την οποία επίσης δεν είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την «έξοδο από τα μνημόνια», είπε ότι «από τα μνημόνια δεν βγαίνεις όταν έχεις τρία μνημόνια σε πλήρη ισχύ που σημαίνει ότι είναι πάνω από 1.000 εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι που τους πληρώνει με το αίμα του, τον ιδρώτα του κι απ’ την τσέπη του ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις που έγιναν με αυτή την “έξοδο” φαίνεται ότι θα υλοποιούνται και με νέους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους».

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι το ΚΚΕ εκτιμά πως το πεδίο των τοπικών εκλογών, που αφορά μεγάλα λαϊκά προβλήματα, είναι ταυτόχρονα και πεδίο συσπείρωσης και συμπαράταξης δυνάμεων στην κατεύθυνση αγωνιστικών λαϊκών διεκδικήσεων μέσα από τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, προσθέτοντας «θεωρούμε ότι μπορούν αυτά να διευρυνθούν με νέες δυνάμεις, νέους ανθρώπους. Και βεβαίως σύντομα θα αποφασίσουμε και για τους επικεφαλής και θα τους ανακοινώσουμε».

Ως προς τις εθνικές εκλογές, είπε ότι είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αν είχαμε μεγαλύτερη δύναμη και υπήρχε δυνατότητα, θα μπορούσαμε και η φωνή μας να είναι πιο δυνατή και μέσα στο Κοινοβούλιο, μαζί βέβαια με τον λαϊκό παράγοντα, την κινητοποίηση του κόσμου, τοπικά, πανελλαδικά κ.λπ. ώστε να είναι δίπλα μας και ταυτόχρονα να διεκδικούμε»…

loading...

4 thoughts on “«Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»…

  1. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!
    ΤΟ ΚΚΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ:

    1) "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ" (3ο ΄Εκτακτο Συνέδριο τού ΚΚΕ στις 26-11-1924)

    2)"αυτός ο αγώνας γίνεται με τo δίκαιο τού πλήρους ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" ("Ριζοσπάστης" τής 27-6-1925)

    3)"ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΝ Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο ΤΟΥΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" (Ειδικό Φυλλάδιο τού αρχικομμουνιστού Γιάννη Ζέβγου, τού 1934, με τίτλο "Γιατί η επανάσταση στην Ελλάδα θα αρχίση σαν αστικοδημοκρατική", σελίς 32)

    ΛΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ" (Βιβλίο "παρασκήνια του ΚΚΕ", σελ. 399 του Ελ.Σταυρίδη, πρώην γ.γ. και βουλευτού τού ΚΚΕ!!)

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ:

    ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

    ΚΙ ΕΤΣΙ, Ο "ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ" (Γ.Παπανδρέου ή "γέρος τής δημοκρατίας") ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ!!

  2. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ – Κ.Κ.Ε.
    Σελίδαι 165,168,171,181:
    < 3ο ΄Εκτακτο Συνέδριο τού ΚΚΕ (26-11-1924) : "Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος τού μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της…. Να γιατί αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ…. Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση τής Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ!" >
    < Εφημερίς "Ριζοσπάστης" τής 27-6-1925: "Ο Μακεδονικός και Θρακικός λαός διεξάγουν ένα επαναστατικό αγώνα γιά την ελευθερία ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, αυτός ο αγώνας γίνεται με τo δίκαιο τού πλήρους ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" >

    < Ειδικό Φυλλάδιο τού αρχικομμουνιστού Γιάννη Ζέβγου, τού 1934, με τίτλο "Γιατί η επανάσταση στην Ελλάδα θα αρχίση σαν αστικοδημοκρατική", σελίς 32: " Στη Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική μπουρζουαζία υποδούλωσε ξένες εθνότητες και γιά να σταθεροποιήσει εκεί την κυριαρχία της ξεσπίτωσε και κατέστρεψε ενάμισυ εκατομμύριο πρόσφυγες. Γιά να απλώσει ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ετοιμάζει γοργά τον καινούργιο πόλεμο. ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΝ Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο ΤΟΥΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ-ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ" !!! >

  3. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΠΟ ΠΑΝΩ!! ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΛΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΟΥΛΑ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΔΕΛΟΚΚΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ? ΣΥΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΟΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ….ΝΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

  4. Το ΚΚΕ θέλει να γίνει βεζύρης στη θέση του βεζύρη, Ισνογκούτ. Όπου βεζύρης=Π.Καμμένος. Γι αυτό άρχισαν την κλάψα για τον αποπεμφθέντα Ν.Κοτζιά (τον πρώην ΠΑΣΟΚΟ και συνεργάτη του ΓΑΠ). Γι αυτό απείχαν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση μία μέρα πριν την υπογραφή του προσυμφώνου των Πρεσπών (η τελική συμφωνία θα γίνει μετά την απευκτέα ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισής της από τους πρωθυπουργούς των 2 κρατών-μερών και όχι από τους ΥΠΕΞ όπως στις Πρέσπες). Δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΟΧΙ και να ρισκάρουν να ρίξουν την συγκυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψει η ΝΔ που δεν θα "έκαναν χωριό" με τίποτα, άλλωστε τους έχουνε κράξει οι δικοί τους για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν. Από την άλλη παρόλο που είναι οι πραγματικοί θιασώτες του Ίλινεν, του κομμουνιστικού παιδομαζώματος, της κομμουνιστικής διεθνούς με την "Μακεδονίας του Αιγαίου" δεν μπορούσαν να ψηφίσουν και ΝΑΙ από την στιγμή που οι ΗΠΑ μπλέχτηκε άμεσα στην όλη διαδικασία (εμφανίστηκε ο Μπούς τζουνιορ, ο αρχηγός του ΝΑΤΟ υπέρ του προσυμφώνου Πρεσπών)και μετά θα είχαν πρόβλημα αυτοί (οι Κκουέδες), θα έπρεπε να δικαιολογήσουν στον κόσμο τους πώς είναι αντιαμερικάνοι και στηρίζουν ταυτόχρονα τα σχέδια του "βαθέως κράτους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΟΗΕ". Από την Άλλη δεν μπορούσαν να πάνε με τον Τράμπ που ήθελε σκέτο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" υποτίθεται ότι είναι ιδεολογικοί αντίπαλοι και εκτός από τον Μαρξισμό υποστηρίζουν και "κοινωνικό Μαρξισμό" που αντιπαλεύει με κάθε τρόπο ο Τράμπ. Τα ζύγισαν όλα όπως πάντα και πήραν απόφαση, όχι ότι τους ενδιαφέρει ο ακρωτηριασμός της πατρίδας αλλά από συμφέρον και μόνο.

Comments are closed.