Φοιτητές «εγκλώβισαν» την σύγκλητο του ΕΚΠΑ και ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση κατά του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική!

Φοιτητές εισήλθαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες του οργάνου του Ιδρύματος και ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Οι φοιτητές είπαν στους πανεπιστημιακούς: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστημίο Αθηνών και δεν θα έρθει ο Ρουβίκωνας;».

Τα μέλη της Συγκλήτου παρέμειναν αποκλεισμένα επί περίπου μία ώρα στην αίθουσα, από τους φοιτητές που ζητούσαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με το αίτημα να εκπροσωπηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Αντίθετα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, είχε ζητήσει να συμμετάσχουν ένας ή δύο φοιτητές προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν, με κυριότερα αυτά της φύλαξης των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών.

Η ένταση στα Προπύλαια πυροδοτήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να ασφαλίσουν το ιστορικό κτήριο έπειτα από φήμες ότι ομάδα φοιτητών σκόπευε να προχωρήσει σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία. Οι πόρτες παρέμειναν κλειστές επί σειρά ημερών προκαλώντας την αντίδραση και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο κτίριο της πρυτανείας.

Η πρόθεση των πρυτανικών αρχών να εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ όξυνε περαιτέρω το κλίμα, όπως και η καταγγελία του πρύτανη περί εισόδου τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρυτανεία χωρίς άδεια. Ομάδα φοιτητών προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου, η οποία και έληξε την περασμένη Πέμπτη, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Συγκλήτου.

Οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που αντιδρούν στις αποφάσεις των πρυτανικών αρχών, κάνουν λόγο για «επίδειξη αδιαλλαξίας και αυταρχισμού», ενώ για αύριο Παρασκευή στις 3 μετά το μεσημέρι προγραμματίζουν εκδήλωση στη Νομική Σχολή με τη συμμετοχή συνδικαλιστών (ΑΔΕΔΥ, ΟΔΠΤΕ, ΕΚΑ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ), διοικητικών υπάλληλων, φοιτητών και δι

loading...

3 thoughts on “Φοιτητές «εγκλώβισαν» την σύγκλητο του ΕΚΠΑ και ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση κατά του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική!

  1. AYTA ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΤ ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΤΑ ΟΥΚ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ 10-15 ΑΤΟΜΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΑΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΕΙΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΕΩ ΑΜΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ. ΜΕ ΠΑΤΕΡΙΟΤΣΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΣΟΥΡΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ…

  2. ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΑΝΟΙΓΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΟΛΑΣΗ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΜΠΟΧΑ,ΒΡΩΜΙΑ,ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΔΥΣΩΔΙΑ,ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.ΤΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΙΑ.ΤΟΣΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ?

  3. ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ???…..ΜΗΠΩΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ????ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΠΟΡΟΙ???????…ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΜΜΩΝΟΣ??????….

Comments are closed.