Νέα πυρά Τζανακόπουλου σε Στουρνάρα: «Δεν πρέπει να μιλάει, ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά»

Νέα πυρά στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή το ζήτημα των τραπεζών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πριν από λίγο ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. «Τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι πολύ καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις.

«Θα ήταν ευχής έργον αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν ο κ.Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί, (ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά) και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά. Επειδή έχουν καταρρεύσει όλα τα σενάρια καταστροφής. Όλα τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομοιώσεις».

Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι οι αυξομειώσεις στο ΧΑΑ γίνονται με μικρά ποσά, ενώ επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι  «σήμερα κάποιοι γα να ασκήσουν κριτική και να επιβεβαιώσουν τα καταστροφολογικά σενάρια ανακαλύπτουν το ΧΑΑ και τον τραπεζικό δείκτη. «Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την αγωνία αυτή. Το ΧΑΑ είχε αυξομοιώσεις και θα έχει  αυξομειώσεις και θα έχει» ανέφερε.

Εσπευσε  δε να διαχωρίσει την περίπτωση της Ελλάδας από την Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία δεν εγκυμονούν κινδύνους για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες για επόμενα 2 χρόνια. Δεν εχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τζανακόπουλος.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει αυτό που ήδη επιχειρεί η Ρώμη με ηπιότερη λιτότητα και μικρή αύξηση του ελλείμματος στην οικονομία  της, αφού στο ελληνικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση δαπανών και φοροελαφρύνσεις επιτυγχάνοντας όμως τους συμφωνημένους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από το στιγμή που το Eurogroup χαρακτήρισε δημοσιονομικό το μέτρο.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]