Μέλισσες έφτιαξαν μελίσσι σε εσωτερικό τοίχου -Απίστευτες εικόνες

Οι μέλισσες μπορούν να χτίσουν την φωλιά τους παντού. Ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Όπως μέσα στους τοίχους των σπιτιών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όχι απλά βρήκαν μία δίοδο για να μπαίνουν στο σπίτι, αλλά κρύφτηκαν τόσο καλά, που κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της φωλιάς που θα είχαν φτιάξει και μάλιστα δεν τα έπιανε ούτε το παρασιτοκτόνο. Ο απελπισμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού λοιπόν δεν είχε άλλες επιλογές, παρά να καλέσει τον ειδικό στην απομάκρυνσή τους.

Αυτός είναι ο τοίχος που κλήθηκε να δει.

Η εταιρεία Bartlett Bee Whisperer είναι μια υπηρεσία διάσωσης μελισσών και μετεγκατάστασης σε χώρες της δυτικής και Νότιας Αμερικής. Όταν ο ειδικός τις διασώσει, τις χρησιμοποιεί στη συνέχεια για να επαναδημιουργήσει τις άδειες κυψέλες για τους τοπικούς μελισσοκόμους που έχουν υποστεί ζημιά.

Ο ειδικός λοιπόν, αποφάσισε να δημοσιεύσει στο Facebook, την τελευταία του προσπάθεια, που ακόμη και για τον ίδιο αποτέλεσε έκπληξη.

Οι μέλισσες έμπαιναν μέσα στον τοίχο μέσω μιας μικρής τρύπας ανάμεσα στα τούβλα αλλά και από ένα κενό ανάμεσα στα τούβλα και την γωνία του παραθύρου.

Η ιστορία του μάλιστα, άρεσε τόσο πολύ που την έχουν δει πάνω από 50.000 άνθρωποι σε λίγες ημέρες.

Η μεγάλη κόκκινη κουκίδα είναι η περιοχή που βρίσκεται η κυψέλη. Η λεπτή κόκκινη γραμμή στα αριστερά είναι η είσοδος της τρύπας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρίξει καπνό στις εισόδους για να ζαλιστούν οι μέλισσες και να μην αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητες μόλις άρχιζε να χρησιμοποιεί το σφυρί.

Το πρώτο τούβλο βγήκε με ευκολία ολόκληρο.

Έχουν βγει δύο σειρές από τούβλα.

Πέντε σειρές από τούβλα.

Το αποτέλεσμα ήταν αποκαλυπτικό. Επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες κυψέλες μέσα σε τοίχο που είχε δει ποτέ του.

Και φυσικά ήταν γεμάτη με μέλι.

Στην αριστερή πλευρά της κυψέλης υπήρχαν πολλές νεκρές μέλισσες, πιθανότατα από το παρασιτοκτόνο που έριξε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Οι μέλισσες ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής. |

Το τελικό αποτέλεσμα.

loading...