Δραγασάκης: Στην Ελλάδα έχουμε έναν ιδιόμορφο καπιταλισμό

Στην Ελλάδα έχουμε έναν ιδιόμορφο καπιταλισμό με επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των κανόνων και της νομιμότητας, με κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, αλλά και άλλες που λειτουργούν με τρόπο που θα μπορούσε να ονομαστεί πειρατικός ή και παρασιτικός, όπως δήλωσε ο
υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης αξιολόγησης από τον ΟΟΣΑ σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Σε αυτό το πλαίσιο, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, και δυστυχώς υπάρχουν, πρέπει να συμβάλουμε όλοι -και η Επιτροπή Ανταγωνισμού- για να αναβαθμιστεί ο έλεγχος με στόχο την εταιρική κοινωνική ευθύνη και να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα, όπως προανέφερα.

Άλλωστε, ζούμε σε εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού και στόχος είναι η οργάνωση του πλαισίου για έναν ανταγωνισμό που δεν θα απειλεί, αλλά θα προστατεύει τα κοινωνικά αγαθά κι αυτό είναι και ο όρος για τη συνοχή της οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία παρατηρητήριου επιχειρηματικότητας για καλύτερη διάγνωση των όρων ανταγωνισμού στις διάφορες περιοχές και αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να διασφαλισθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

«Οι Αρχές πρέπει να είναι ανεξάρτητες, αλλά όχι ανεξέλεγκτες με ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και με τη σύνδεση του έργου τους με την ικανοποίηση των κοινωνικών στόχων για μείωση των ανισοτήτων.

Στην εποχή μας μιλάμε για εθνικές Επιτροπές Ανταγωνισμού, όταν οι δυνάμεις στην οικονομία είναι παγκόσμιες με την τεχνολογική ανάπτυξη. Άρα αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η χάραξη κανόνων σε εθνικό, αλλά και σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο πλαίσιο για να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι στη χώρα μας μεγάλες απαιτήσεις δημιούργησε ο τρόπος που έγινε η μετάβαση από τα κρατικά μονοπώλια στις ανταγωνιστικές αγορές. Όπως είπε, ήταν αποσπασματικός ο τρόπος και σε πολλές περιπτώσεις τα κρατικά μονοπώλια έδωσαν τη θέση τους σε ιδιωτικά μονοπώλια, ενώ κάποιες αγορές λειτουργούν με αποπνικτική γραφειοκρατία ή σε άλλες επικρατεί ασυδοσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τώρα δεν είχαν τεθεί ως προτεραιότητες αυτά τα θέματα. Όπως συμπλήρωσε, σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό το ότι τελείωσε η μακρά περίοδος των μνημονίων, αλλά έχουμε επίγνωση ότι δεν χωράει εξωραϊσμός της κατάστασης, καθώς τα προβλήματα που μένουν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικά.

Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, δεν βοηθάει η καταστροφολογική τάση και ο μηδενισμός των πάντων χωρίς να βλέπουμε τις αλλαγές των συνθηκών και τις δυνατότητες που έχουμε για να περάσουμε τα προβλήματα.

Είναι μια νέα φάση αυτογνωσίας, όπως είπε, που θα οδηγήσει σε νέο πρότυπο ανάπτυξης χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, θα ενσωματώνει τα μαθήματα του παρελθόντος και θα οδηγήσει σε μία εξωστρεφή και δίκαιη κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέληξε ο κ. Δραγασάκης, ο ρόλος του υπουργείου Οικονομίας είναι σημαντικός για να σχεδιαστεί το μέλλον, καθιστώντας το ως υπουργείο συντονισμού για την ολιστική στρατηγική που χαράσσεται.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Κλήρος και Λαός ξεσηκωθείτε.!
  https://www.youtube.com/watch?v=R3Tc0ZB4SRw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕ Υ ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Ολα ακυρωνοντε και παίρνωντε πίσω ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ... με μια απλη υπουργικη αποφαση, το όνομα ειδικά πανεύκολα οπως η Σερβία τους ειχε αναγνωρίσει αρχικά σαν Μακεδονία μετά το πήρε πίσω, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ... και οι ασυλίες τους διοτι ολα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και παράνομα.... ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΗΔΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...... ΕΔΑΦΗ αν χάσουμε και στρατιωτική ΜΠΟΤΑ αν μπεί μέσα έχουμε μεγάλο πρόβλημα..... δεν εχουν ψηφιστεί μνημόνια αλλα απλα σχέδια μνημονίων και υπογραμμένα μονο απο τον εκάστοτε υπουργό ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ....!!!! το ξερουν πολυ καλα οτι η φυλακη τους περιμενει με μια πατριωτική κυβέρνηση ΔΙΟΤΙ ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ και μαζί με την υπογραφή μας στη μήνυση για εσχάτη προδοσία του ΕΠΑΜ http://chn.ge/2H3YAzh βοηθάμε τους καλούς δικαστές να ξεμπερδέψουμε με τους προδότες απο το 74 και μετα ώστε να πάρουμε πισω την εθνική μας κυριαρχεία.... ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 1831

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ!!

  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, Ο ΛΕΝΙΝ, ΟΤΙ

  "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ"!!

  ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε. ΑΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΡΥΠΤΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σκατα να φας
  σκατα να πιεις
  σκατα να πα να χεσεις
  απο τα σκατα να σηκωθεις και στα σκατα να πεσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δραγασάκη Στην Ελλάδα Έχουμε Έναν Ιδιόμορφο Αριστερισμό Αμερικανοκομουνιστών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]