Το Χρηματιστήριο καταρρέει κι ο Τσακαλώτος δηλώνει αισιόδοξος για τις συντάξεις

Την αισιοδοξία του, για ακόμα μια φορά, μετέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων. Ο υπουργός Οικονομικών, σε ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος πως θα εγκριθεί το
αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Κρίσιμος ο Οκτώβριος, καθότι ειναι ο μήνας ολοκλήρωσης του εξαμηνιαίου ελέγχου της Κομισιόν, ενω θα προηγηθεί η κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού στην ευρωπαϊκή επιτροπή στις 15 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών για το προσχέδιο προϋπολογισμού, επανέλαβε τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ πως δεν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου, όπως και ότι το σενάριο βάσης είναι το μέτρο σύγκρισης σε σχέση με όσα θέλουμε να κάνουμε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία συμμετέχει και ο Αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, οι βουλευτές έθεσαν και άλλα ζητήματα όπως το επίδομα θέρμανσης αλλά και τι θα γίνει με τη διευκόλυνση 120 δόσεων για φορολογούμενους με χρέη προς το δημόσιο.

loading...