Στη Bουλή η μήνυση κατά Κοτζιά για «εσχάτη προδοσία»

Καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων  κατά του υπουργού Δικαιοσύνης

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για ... εσχάτη προδοσία. Η μήνυση, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, είχε κατατεθεί στις 31/5/2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο. Διεκπεραιώθηκε ταχύτατα και την 1/6/2018 διαβιβάστηκε (αρ. πρωτ. ΑΕ2018/1619) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπότε και χρεώθηκε επίσημα στις 7/6/2018.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ από τις 5/7/2018, πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε διαβιβάσει τη μήνυση, μέσω του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στη Βουλή, η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι του κ.Κοντονή για περισσότερο από 2,5 μήνες και στο μεταξύ είχαν προσφύγει (28/6/2018) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Παρότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό, κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών (...) Από τις 5/7/2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ' επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στην Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13/7/2018 (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ).

Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος. Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια , ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί.” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην και νύν υπουργού δικαιοσύνης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : “Μιλάμε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος (η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού). Επίσης τετελεσμένο, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, κατ' άρθρον 138 ΠΚ.

Να σημειωθεί ότι όταν ο κ.Κοτζιάς με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ τετελεσμένα, με πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπήρχε ήδη σε εκκρεμότητα εις βάρος του, ανοιγείσα ποινική υπόθεση προς διερεύνηση από την ελληνική δικαιοσύνη. Πλέον με 30 βουλευτές, μπορεί να ζητηθεί και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών, με πρότασή τους.

Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του είναι ποινικά κολάσιμες και ακυρώσιμες και για τον λόγο ότι γνώριζε ο ίδιος ο κ.ΚΟΤΖΙΑΣ (και οι, υπουργός Δικαιοσύνης, πρωθυπουργός, Υπουργός Εθνικής Άμυνας), ότι διερευνάτο ποινικά η ύπαρξη αδικήματος στις πράξεις του ως υπουργού Εξωτερικών. Όταν δηλαδή δέσμευε την Ελλάδα στις 17/6/2018 υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας, που κατά τον ισχυρισμό μας σημαίνει και παραχώρηση εδάφους.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ο υπουργός Εξωτερικών έδινε εντολή στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ, να μην φέρει αντίρρηση στην πρόσκληση των Σκοπίγων, και πολύ περισσότερο, να μην φέρει αντίρρηση στην απαίτηση της Τουρκίας, η χώρα αυτή να προσκληθεί με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκέτο ήταν απολύτως υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης και δεν είχε καν, ούτε την κατ' επίφασιν νομιμότητα, λόγω, έστω, άρνησης της Βουλής για άρση της ασυλίας του. .Κι αυτό επειδή ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης προτίμησε την ασφάλεια και κράτησε την μήνυσή μας στο συρτάρι του”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜΣ Γεώργιος Τάτσιος, ζητάει πλέον απο τους βουλευτές που αντιδρούν στην Συνθήκη των Πρεσπών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους “Όσοι λένε πως είναι αντίθετοι στη Συμφωνία οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν. Ο ελληνικός λαός πράττει το πατριωτικό του καθήκον. Οι βουλευτές οφείλουν και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα του κ. Κοτζιά. Διαφορετικά οφείλει η Δικαιοσύνη ν' ανακτήσει την πραγματική της λειτουργία και ανεξαρτησία, και να διώξει αυτεπαγγέλτως, ως οφείλει τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς” λέει ο κ.Τάτσιος, καταλήγοντας με νόημα : “Κριτής όλων ο ελληνικός λαός . Όλοι παίρνουμε θέση. Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελλάδα”.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ Σ Ω Θ Η Κ Α Μ Ε !!! ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΣΚΟΥ ΜΑΤΙ ? ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ! ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥΜΞΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ! ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ? ΚΥΝΟΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΟΥ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΗΝΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.!

  Tο παρακάτω δεδομένο της αντισυνταγματικότητας της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, αλλά πολύ περισσότερο ανάμεσα και σε άλλους παράγοντες, το πως δηλαδή τα Μνημόνια κυρώθηκαν μονάχα ως ΄΄Σχέδιο Σύμβασης΄, καθιστά ικανό το Ε.ΠΑ.Μ να προχωρεί στη Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία:

  Γιατί όλες αυτές οι συμβάσεις με τους δανειστές έχουν κυρωθεί μονάχα ως σχέδια από τη Βουλή. Επομένως το σύνολο των μνημονιακών νόμων, ρυθμίσεων και
  δεσμεύσεων, όπως και το σύνολο του χρέους που μας έχουν επιβάλλει οι δανειακές συμβάσεις είναι ΑΚΥΡΑ.

  Η ίδια Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής παραδέχθηκε αυτό πρόσφατα μετά από σχετική της έκθεσης, κάτι που δηλώνει πως ήδη η Μήνυση που κατέθεσε το Ε.ΠΑ.Μ, πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας που το πράττει αυτό πολιτικός χώρος, δείχνει πως ήδη προκαλεί κλυδωνισμούς:

  https://www.epamhellas.gr/ekthesh-ths-episthmonikhs-epitro…/

  Ηδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 7.000:

  Ψηφίστε: https://bit.ly/2ErfZUR

  Ενημερωθείτε: https://www.epamhellas.gr/mhnysh-epi-esxath/

  Το Ε.ΠΑ.Μ καλεί κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής να στηρίξει το σκοπό και να τον κάνει προσωπική του υπόθεση, με μόνο άμεσο στόχο την επιστροφή της δημοκρατίας και ελευθερίας στην Ελλάδα, το οποίο σε ορισμένο και σημαντικό βαθμό δύναται να πραγματοποιηθεί από την παρούσα προσπάθεια.

  Σημαίνουμε λοιπόν τις καμπάνες και σας καλούμε προς στήριξη και αγώνα, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]