«Βουλιάζει» η Αθήνα από τα Airbnb διαμερίσματα

Το 2018, περισσότερα από 126.000 σπίτια δίνονται για βραχυχρόνια μίσθωση στο Airbnb και δημιουργούν νέες συνθήκες στην αγορά, σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.Όπως αναφέρει η μελέτη «Εξελίξεις στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στηνΕλλάδα», που παρουσιάζεται στο τετραμηνιαίο τεύχος του ΚΕΠΕ «Οικονομικές Εξελίξεις», τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης φαίνεται ότι διαθέτουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης καθώς συγκεντρώνουν πάνω από το 60% του συνολικού αριθμού αναρτήσεων αντίστοιχων διαμερισμάτων και σπιτιών.

Μόνο στην Αττική, καταγράφονται 30.184 καταλύματα Airbnb. Το 93% των καταλυμάτων στην Αττική εντοπίζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ακολουθεί η Ανατολική Αττική με τους παραθαλάσσιους δήμους.

Στην περιοχή αυτή ο δήμος Σαρωνικού συγκεντρώνει το 20,3% των καταλυμάτων, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το 19,8%, ενώ στο 9,8% ανέρχονται τα ποσοστά των δήμων Μαραθώνος και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας. Στο 11,0% ανέρχονται τα καταλύματα στον Νότιο Τομέα Αττικής, στον οποίο οι δήμοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Καλλιθέας συγκεντρώνουν το 25,2%, 18,2% και 16,0%.των καταλυμάτων του τομέα, αντίστοιχα.

Στις Περιφέρειες, μετά την Αττική, ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, τα Ιόνια νησιά και η Πελοπόννησος που καταλαμβάνουν φέτος το 26,3% των καταχωρήσεων.

loading...