Aχτσιόγλου: «Η αύξηση του μισθού αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου»

«Το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα», δήλωσε η Ε. Αχτσιόγλου, «έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και την αύξηση των μισθών τους»

Το ποια πολιτική θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δεν είναι δεδομένο, τόνισε από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την Έφη Αχτσιόγλου να προσθέτει ότι ούτε ήταν αυτονόητη ούτε συνέβη από κάποια ιστορική αναγκαιότητα η έξοδος από το πρόγραμμα.

Αντιθέτως, συνέχισε, επετεύχθη επειδή η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας. «Το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα», δήλωσε η Ε. Αχτσιόγλου, «έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και την αύξηση των μισθών τους».

Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ανέφερε και συνέχισε: «Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις -και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Μπροστά μας έχουμε όμως κάτι κρισιμότερο: το μισθό».

«Η αύξηση του μισθού αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου», άλλωστε «με αυτήν την πράξη θα χτυπήσουμε τον πυρήνα της κοινωνικά ολέθριας θέσης ότι, τάχα, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας επέρχεται μέσα από τη συμπίεση των μισθών. Τη ζήσαμε αυτή τη θέση, όταν το 2012 συρρικνώθηκε ο κατώτατος μισθός και το 2013 η ανεργία εκτινάχθηκε στο 28%», ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός Εργασίας.

«Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για τη σπουδαιότητα και την ορθότητα του πολιτικού μας στόχου. Διότι σε αυτή τη μάχη είμαστε μόνοι μας», υποστήριξε εξηγώντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε μια σοβαρή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να στηρίζει αυτούς τους στόχους και να διεκδικεί. Αυτά τα ζητήματα του πολιτικού προσανατολισμού και του σχεδίου μας με σαφείς αιχμές έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και λιγότερο, το ποια πρόσωπα που θα τα υλοποιήσουν», είπε κλείνοντας η κ. Αχτσιόγλου.

loading...

1 thought on “Aχτσιόγλου: «Η αύξηση του μισθού αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου»

  1. Με αυτούς τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ θα ξεχάσουμε και αυτά τα λίγα που ξέρουμε , μας δίνουν 10 μας παίρνουν 60 από τα πλάγια και μετά σου λένε μακακίες, ότι θα μας αυξήσουν τους μισθούς , μα για τόσο χορτοφάγους μας περνούν ;

Comments are closed.