ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ 65% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ «ΝΑΙ». ΕΚΘΕΤΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΕΦ!

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΔΥΣΗ.


ΑΠΟ 17% – 25% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!
Να υπερβεί το ναυάγιο με την πολύ χαμηλή συμμετοχή του εκλογικού σώματος των Σκοπιανών στο δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρεί ο Ζόραν Ζάεφ.

Υπακούοντας στις παροτρύνσεις του πρόεδρου της FYROM Ιβανόφ αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν στις κάλπες για να δηλώσουν με την ψήφο τους αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη μετονομασία της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία, και την επισημοποίηση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας προκειμένου η χώρα τους να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μισή ώρα πριν κλείσον οι κάλπες είχε ψηφίσει μόλις το 34,09% του εκλογικού σώματος- ήταν πολύ χαμηλή, τέτοια που ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί σαν αποδοκιμασία της προτεινόμενης συμφωνίας.
Είναι τέτοιας κλίμακας η παταγώδης αποτυχία της διαδικασίας, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό της FYROM, Zoran Zaev, να διαγράψει tweet, στο οποίο καλούσε το Κοινοβούλιο της γείτονος να επικυρώσει το αποτελέσμα του δημοψηφίσματος ενώ έκανε λόγο για γιορτή της Δημοκρατίας.
Για νοθεία στην εκλογική διαδικασία και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κατηγορεί την κυβέρνηση του Zoran Zaev το εθνικιστικό κόμμα VMRO.
Με ανακοίνωση του διεθνούς γραφείου του και αναρτημένη στα αγγλικά, η ηγεσία του κόμματος καταγγέλλει παράνομη ρίψη ψηφοδελτίων στις κάλπες και αναφέρει συγκεκριμένες αυτοδιοικητικές ενότητες, όπου τα ποσοστά συμμετοχής ανέβηκαν ξαφνικά από το 27% στο 60% μεταξύ 15.00 και 18.00.
Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς του VMRO τα νούμερα δείχνουν ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις κάλπες προστέθηκαν περίπου 500 ψήφοι κάθε 2 ώρες.
Πάντως με ανακοίνωσή της στις 6.30 το απόγευμα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή ανέφερε ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανωμαλίες στην εκλογική διαδικασία,.
Τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή παρακολούθησαν 11.097 εγχώριοι παρατηρητές και άλλοι 493 διεθνείς.
Μόνο οι αλβανόφωνοι στήριξαν Ζάεφ – Πού η υψηλότερη και πού η χαμηλότερη συμμετοχή
Περιοχές με υψηλό ποσοστό συμμετοχής
Στην ακτινογραφία της ψήφου με βάση τη συμμετοχή, βλέπουμε πως η ασθενική προσέλευση τονώνεται μόνο σε περιοχές όπου οι εθνοτικές μειονότητες πλειοψηφούν. Χαρακτηριστικό είναι πως στο δημοτικό διαμέρισμα Saraj, η συμμετοχή έφτασε το 67%. Στην περιοχή κατοικούν όπως θα δείτε κατά 91,5% αλβανόφωνοι.
Aracinovo – 49.36%
Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της χώρας, η πρωτεύουσα της περιοχής που κατοικείται κατά 93,8% από αλβανόφωνους.
SARAJ – 67%
Επίσης μια από τις δημοτικές αρχές που απαρτίζουν την πρωτεύουσα της πΓΔΜ. Και εδώ το 91,5% είναι αλβανόφωνοι.
Centar 46.11%





loading...

1 thought on “ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ 65% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ «ΝΑΙ». ΕΚΘΕΤΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΕΦ!

Comments are closed.