10 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες σύμφωνα με τη NASA

Τα φυτά κάνουν το σπίτι πιο όμορφο, μας φτιάχνουν τη διάθεση και… επιπλέον η NASA με εξειδικευμένη μελέτη της, βρήκε ότι τα φυτά είναι μέσα καθαρισμού του αέρα του σπιτιού από χημικά και καρκινογόνους παράγοντες, μέσω της αναπνοής τους.
Αν έχεις περιέργεια να μάθεις για ποια φυτά πρόκειται συνέχισε να διαβάζεις.

English Ivy

Ή αλλιώς κισσός και πες αντίο στις καρκινογόνες ουσίες που υπάρχουν στον αέρα του σπιτιού σου.
Peace Lily

Ή αλλιώς σπαθίφυλλο. Αυτό το όμορφο φυτό είναι γνωστό για την ιδιότητά του να εξουδετερώνει τα τοξικά αέρια που δημιουργούνται από προϊόντα καθαρισμού, όπως η αμμωνία. Επιπλέον θεωρείται καλής ποιότητας φυσικός υγραντήρας.
Φυλλόδεντρο Μονστέρα

Τα τεράστια γυαλιστερά του φύλλα βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικά για τη μείωση της ρύπανσης του αέρα.
Bamboo

Τα φυτά bamboo έχουν τη σούπερ δύναμη να είναι άκρως αποτελεσματικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τη φορμαλδεΰδη, μια τοξική ουσία που συναντάται σε δομικά υλικά, όπως οι βαφές και οι γυψοσανίδες.
Αλόη

Αυτό το φυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν κανονικός ελεγκτής της ποιότητας του αέρα. Όταν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες μιας χημικής ουσίας σε ένα δωμάτιο, τα φύλλα του φυτού θα δημιουργήσουν καφέ κηλίδες ως προειδοποιητικό σήμα.
Snake Plant

The Sill

Ή αλλιώς σανσεβιέρια. Καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από 107 τοξικές ουσίες και επιτυγχάνει να παρέχει υψηλά ποσοστά οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Φοίνικας Αρέκα

Αυτό το φυτό είναι σκληρός εργάτης: Είναι αποδεδειγμένο ότι απομακρύνει από την ατμόσφαιρα επιβλαβείς ουσίες όπως φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και βενζόλιο.
Δράκαινα

Ένα τόσο μικρό φυτό είναι εντυπωσιακό πως κάνει τόση δουλειά μιας και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των κοινών ρύπων, όπως βενζόλιο και φορμαλδεΰδη.
Boston Fern

Αυτό το είδος φτέρης είναι το πιο αποτελεσματικό φυτό στον καθαρισμό του αέρα από την φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με μελέτη του 2010 της Αμερικανικής Εταιρείας Φυτοκομίας.
Φίκος

Αυτό το αειθαλές φυτό που απαιτεί ελάχιστη περιποίηση αποτελεί προστατευτικό παράγοντα ενάντια στο βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και το τολουόλιο (αν πρόσεχες στην Οργανική Χημεία Β’ Λυκείου, θα τα έχεις ξανακούσει αυτά!).

loading...