Τώρα ο Ζαεφ αισθάνεται… Ευρωπαίος «Μακεδόνας»! Οι νέες προκλητικές του δηλώσεις (video)

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει στην ίδια ρητορική και για ακόμα μια φορά προκαλεί δηλώνοντας αυτή τη φόρα πως «στις 30 Σεπτεμβρίου αποφασίζουμε για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία», ξεχνώντας πως καλεί τους πολίτες να εγκρίνουν το «Βόρεια Μακεδονία».
Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ κυκλοφόρησε διαφημιστικό σποτ και καλεί τους πολίτες να εγκρίνουν το «Βόρεια Μακεδονία».

Το βίντεο δείχνει πλάνα από την καθημερινότητα των Σκοπιανών, ενώ νέοι αναλύουν στην κάμερα τα επιχειρήματά τους υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος των Σκοπίων κάνει λόγο για «Ευρωπαϊκή Μακεδονία», που εξασφαλίζεται μέσω του «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Στη ζωή όλοι κάνουμε συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές», επισημαίνει ο Ζόραν Ζάεφ στο λογαριασμό του στο Τwitter, λέγοντας ότι ο «συμβιβασμός» που θα επιτευχθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών» παρέχει «ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές. Αυτή είναι η κοινωνική και γονική μας ευθύνη μπροστά στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Ψηφίστε ΝΑΙ, αλλιώς απομόνωση και απελπισία»

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο ζήτησε και πάλι από τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ: «Μια αποτυχία στο δημοψήφισμα δεν αποτελεί επιλογή. Είμαι τόσο πεπεισμένος για την επιτυχία που δεν εξετάζω άλλες επιλογές».

Μια νίκη του «ΟΧΙ» θα σήμαινε «πλήρη απουσία ελπίδας, την πλήρη απομόνωση της χώρας, πιθανόν το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου ανασφάλειας και αστάθειας» στα δυτικά Βαλκάνια, τα οποία «θα επέστρεφαν πιθανόν στα σκοτεινά χρόνια του παρελθόντος», προειδοποιεί ο Ζάεφ.

Αντιθέτως, μια νίκη του «ΝΑΙ» θα επέτρεπε να «οικοδομηθεί ένα αμοιβαίο ευρωπαϊκό μέλλον» για τα Βαλκάνια και θα προσέφερε «ένα θετικό παράδειγμα σε άλλες περιφέρειες του κόσμου». «Θα σήμαινε πως τα προβλήματα ταυτότητας μπορούν να επιλυθούν με συμφωνίες αυτού του τύπου», προσθέτει ο ίδιος.
Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει πως για τη χώρα του «δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μια ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Οι Ρώσοι «μου είπαν πως δεν έχουν τίποτε εναντίον μιας ένταξης στην ΕΕ, αλλά πως αντιτίθενται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ», προσθέτει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

loading...