Toυρκία Εναντίον Συρίας-Ρωσίας στο Ιντλίμπ

H Τουρκία Αποστέλλει Οπλισμό στους Τρομοκράτες και Ενισχύει στις Δυνάμεις της στο Ιντλίμπ Κατά της Σύρο-Ρωσικής Επιχείρησης Απελευθέρωσης της Επαρχίας
Σηματοδότηση Παλιννόστησης στην Αγκάλη της Δύσης

Δημοσίευμα των Τάϊμς της Ασίας ανέφερε χθες πληροφορίες από το Ιντλίμπ ότι η Τουρκία αυξάνει την στρατιωτική της βοήθεια στους Ισλαμιστές αντάρτες «με την ελπίδα να αποκρούσουν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας»
Η αποστολή στρατιωτικού εφοδιασμού ακολούθησε την πρόσφατη συνάντηση κορυφής της Τουρκίας με την Ρωσία και το Ιράν, που υποστηρίζουν την προσπάθεια της Συρίας να ανακαταλάβει την επαρχία, όπως μεταδίδει  to Channel News Asia.
«Υποσχέθηκαν πλήρη τουρκική στρατιωτική υποστήριξη για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη», δήλωσε ένας ανώτερος διοικητής των αντικυβερνητικών δυνάμεων που συμμετέσχε στις συνομιλίες με τους Τούρκους αξιωματούχους. « Αυτά τα όπλα θα επιτρέψουν την συνέχιση της μάχης και θα μας εξασφαλίσουν από εξάντληση των εφοδίων σε ένα πόλεμο φθοράς», κατέληξε ο διοικητής.
 Εξ’ άλλου η ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα Russia Insider αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του Jason Ditz στο αμερικανικό δελτίο Antiwar Com, ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με τανκς και θωρακισμένα οχήματα, στην επαρχία Ιντλίμπ, σε ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών θέσεων στην Βόρειο Συρία.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι ενισχύσεις αποβλέπουν να αποτρέψουν την στρατιωτική επίθεση του στρατού της Συρίας εναντίον της επαρχίας Ιντλίμπ, που είναι υπό τον έλεγχο διαφόρων Ισλαμιστικών ανταρτικών φατριών, μεγαλύτερη των οποίων είναι το  Μέτωπο αλ Νούσρα της Αλ-Κάϊντα.
Επιπλέον της ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας της στο Ιντλίμπ, η Τουρκία έστειλε μεγάλες ποσότητες πρόσθετων όπλων και πυρομαχικών στους Ισλαμιστές αντάρτες. Εκπρόσωποί τους δηλώνουν πως η Τουρκία τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει στρατιωτική υποστήριξη «για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη».
Το Ιντλίμπ και πέριξ περιοχές αποτελούν τον τελευταίο θύλακο των Τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας. Η ανακατάληψη αυτής της περιοχής θα σήμαινε το τέλος του πολέμου, αλλά για την επίτευξή της θα απαιτηθεί μια μεγάλη επίθεση. Συριακά και ρωσικά αεροπλάνα  διεξάγουν βομβαρδισμούς στα προάστια, επιχειρώντας να αδυνατίσουν τις αντιστάσεις πριν την χερσαία επιχείρηση, ο χρόνος έναρξης της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί.

Απόδοση: Μιχαήλ Στυλιανού

loading...

1 thought on “Toυρκία Εναντίον Συρίας-Ρωσίας στο Ιντλίμπ

  1. ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ=ΡΩΣΣΙΚΗ-ΙΡΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΗ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΟΣΗ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΙΣΤΣΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ? ΤΟΣΗ?
    ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΟΝΓ(Κ)ΩΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ….

Comments are closed.