Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων

“Το επιχείρημα είναι εντελώς αβάσιμο. Όταν έγινε ο ασφαλιστικός Νόμος Κατρούγκαλου, δεν προέβλεπε περικοπές και οι αναλογιστικές μελέτες που τον στήριζαν και οι οποίες εγκρίθηκαν από το αρμόδιο όργανο της Ε.Ε , στήριζαν τον ισχυρισμό ότι το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί χωρίς νέες
περικοπές. Το νέο σύστημα δίνει υψηλότερες συντάξεις. Οι νέες συντάξεις θα συνδέονταν με την ανάπτυξη”, δήλωσε στον Realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή τις ενδεχόμενες περικοπές τις συντάξεις.

“Το ΔΝΤ με τον ίδιο εκβιασμό που επέβαλε τη μείωση, την εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019. Εξηγούμε στους εταίρους μας, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πειστούν από το αυτονόητο ότι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο είναι το μέτρο των περικοπών. Και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει”, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνοντας ότι ”πρέπει να τους τα δείξουμε για να πειστούν. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε μία φάση που να φαίνεται ότι δεν έχουμε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους ενόψει της αντίδρασης των αγορών. Δεν έχουμε νομική υποχρέωση να κάνουμε ότι μας λένε. Δεν υπάρχει μονομερής κίνηση στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας”.

Αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι “είναι η προσπάθεια του κλέφτη που τον κυνηγούν στο παζάρι και φωνάζει ”πιάστε τον, πιάστε τον” μήπως μπερδέψει κανέναν. Όταν εφαρμόστηκε αυτό το σύστημα στη Χιλή, το 1/3 των εργαζομένων έμεινε χωρίς ασφάλιση και τα 2/3 είχαν συντάξεις κάτω από τα όρια της πείνας. Το βασικό πρόβλημα με την πρόταση της ΝΔ είναι ότι δημιουργεί κενό χρηματοδότησης για τους τωρινούς”.

“Η ΝΔ λέει ότι θα δώσει τη δυνατότητα στην επικουρική σύνταξη ένα κομμάτι να φύγει και να πάει σε ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης. Η σημερινή γενιά των συνταξιούχων παίρνει τις συντάξεις της μέσω της χρηματοδότησης που της δίνουν οι νυν εργαζόμενοι, δεν έχουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα που να τα βάζεις στην άκρη και να τα παίρνεις . Εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των προηγούμενων. Αν φύγει τώρα το 1/3 των εργαζομένων και πάει στο ιδιωτικό ταμείο θα δημιουργήσει κενό αντίστοιχο του 1/3 των εισφορών του. Τα 800 εκατομμύρια ή θα δημιουργήσουν νέο έλλειμμα στο υφιστάμενο επικουρικό ταμείο ή θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις. Είναι κουκιά μετρημένα”, εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για την αποχώρηση της ΝΔ από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι “η ΝΔ έχει θέσεις που αλλάζουν συνέχεια. Ενόψει της πολιτικής της αμηχανίας και της αδυναμίας να προσδιορίσει την ατζέντα, προσπαθεί να δημιουργήσει γεγονότα. Τον κ. Κουμουτσάκο τον υπολίπτομαι και εν μέρει λυπάμαι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όχι με δική του ευθύνη αλλά της ΝΔ. Όταν πρέπει να παρακολουθήσεις ακροβατισμούς του κ. Μητσοτάκη και σβούρα να είσαι ζαλίζεσαι”.

loading...

3 thoughts on “Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων

  1. ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΒΛΑΜΕΝΕ ΚΟΥΜΜΙΥΝΙΣΤΗ! ΑΚΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΩΝ!!

  2. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΧΡΗΣΤΕΥΡΗ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ Ο ΣΟΦΙΣΤΗς ΠΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΕΙΑΣ

Comments are closed.