ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ! Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται o Σταθάκης για τη δίωξη Παναγιωτάκη της ΔΕΗ

Την υπόθεση έφερε στο φως, δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παναγιωτάκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση»

Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλείται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με την υπόθεση δίωξης του διοικητή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ.

Την υπόθεση έφερε στο φως δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παναγιωτάκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση». Η πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 αφορά στη συγκάλυψη υπαλλήλου της Δημόσιας Επιχείρησης και υφισταμένης του, ενώ σε λίγες ημέρες, στις 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η υπάλληλος της ΔΕΗ είχε κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ παραθέτοντας το χρονικό της υπόθεσης και υποστηρίζοντας ότι «η δίωξη που ασκήθηκε τελικά στα 4 διευθυντικά στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ (μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ) δεν ήταν για συγκάλυψη, αλλά για «παραβίαση καθήκοντος» κατ’ άρθρο 37 παρ 2 του ΚΠΔ και συγκεκριμένα γιατί δεν κοινοποίησαν τις καταγγελίες από την αρχή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «ο εισαγγελέας της έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μαρτίου 2017, πεισθείς από τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΕΗ και των λοιπών διευθυντικών στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ, πρότεινε την πανηγυρική τους αθώωση αναφερόμενος στην αγόρευσή του ότι δεν απεδείχθη δόλος των κατηγορουμένων». 

loading...