Τα «σαΐνια» των FT μπόρεσαν και αντιλήφθηκαν ότι ο Τσίπρας θέλει να αποτρέψει τις περικοπές λόγω εκλογών!

Προβληματισμός για το πώς οι συντάκτες των Financial Times κατάφεραν να αντιληφθούν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να αποτρέψει τις περικοπές των συντάξεων λόγω… εκλογών.

Σε αυτό το… καινοφανές συμπέρασμα κατέληξαν τα «σαΐνια» της οικονομικής εφημερίδας  Financial Times οι οποίοι συνδέουν την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στην αποτροπή των περικοπών στις συντάξεις, για τις οποίες ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε με τους δανειστές, με τον εκλογικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το οικονομικό Μέσο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη ότι η χώρα «συνεχίζει την πορεία της δημοσιονομικής σταθερότητας» και «αποφασίζει να αποφύγει τα λάθη και τις συμπεριφορές του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση». Ωστόσο, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει την έναρξη ενός νέου γύρου περικοπών των συντάξεων τον Ιανουάριο, παρόλο που τα μέτρα εγκρίθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο ως προϋπόθεση για την εκκαθάριση της τελικής διάσωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι περικοπές, τις οποίες υποστηρίζει το ΔΝΤ, θα περιορίσουν την οικονομία και δεν είναι απαραίτητες για την επίτευξη του στόχου του επόμενου έτους για ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας τον περασμένο μήνα, μετά από οκτώ χρόνια, ως «μια νέα αρχή» και «ένα ιστορικό διάλειμμα από το παρελθόν». Νωρίτερα, ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις και υψηλότερες κοινωνικές παροχές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 30% του ετήσιου φόρου ακίνητης περιουσίας που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού, χαμηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για επαγγελματίες, επιδοτήσεις ενοικίου για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά αντισταθμίζονται από τη βελτιωμένη είσπραξη φόρων και τους αυστηρούς ελέγχους των δαπανών σε άλλα μέρη. Ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα απροσδόκητο χτύπημα στους επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο ενός μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα, παρόλο που η εγκατάσταση ήταν σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων δύο διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και ένας επενδυτής του Περσικού Κόλπου που διαμορφώνει πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα, υπέβαλαν προσφορές για το νοσοκομείο. Η πώληση επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

loading...

3 thoughts on “Τα «σαΐνια» των FT μπόρεσαν και αντιλήφθηκαν ότι ο Τσίπρας θέλει να αποτρέψει τις περικοπές λόγω εκλογών!

  1. Ο επενδυτης που διαμορφωνει πολυτελη παραθαλαασσια ξενοδοχεια κοντα στην Αθηνα,μηπως λεω,μηπως τυχαινει να ειναι στις καμμενες περιοχες που καικαν προσφατα?Εχω περιεργεια.

  2. ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΛΑΚΑ……ΑΝΤΕ ΓΑ@@@@………και ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ Σ Ο Ι .

Comments are closed.