Το παραμύθι με τις «αμερικανικές επενδύσεις» και η «free of charge» κυβέρνηση

Μάλλον «πλάκα» έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, όταν στην ομιλία του απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρεσβευτή Τ.Πάιατ (αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη του Α.Τσίπρα) είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής»!

Μάλλον απλός παρατηρητής στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας ήταν οι ΗΠΑ.

Και με αγωνία να μην κηρυχθεί το χρέος «καταχρηστικό» από την Ελλάδα, καθώς οι αμερικανικές τράπεζες θα έχαναν τεράστια ποσά από τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που το είχαν ασφαλίσει.

Επειτα, τι να δανείσουν; Είκοσι τρισ. δολάρια χρέος έχουν.

Οι ΗΠΑ έχουν να δανείσουν (με σοβαρό ποσό…) ξένο κράτος από όταν ζούσε ο… Κένεντι!

Είπε βέβαια και κάτι πιο σωστό ο Π.Καμμένος: Αναφέρθηκε «στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών».

Ούτε αυτό μπόρεσε να το διατυπώσει σωστά, μάλλον για να μην προσβάλει τους κομμουνιστές εταίρους του στην κυβέρνηση: Η Ελλάδα έμεινε ελεύθερη κι εκτός κομμουνιστικού μπλοκ γιατί οι ΗΠΑ την στήριξαν το 1946-1949 και μετά έριξαν και μπόλικο, δωρεάν, χρήμα με το σχέδιο Μάρσαλ.

Οχι τη δήθεν «βοήθεια» των αργυροτοκογλύφων του Βερολίνου και των Βρυξελλών του σήμερα. «Ζεστό» δωρεάν χρήμα είχαν ρίξει τότε

Την δουλειά τους και το συμφέρον τους κοίταγαν, βέβαια, οι Αμερικανοί και τότε αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μας κυβερνούσαν οι πρόγονοι του Τσίπρα, του Δραγασάκη και του Φίλη από το 1950 αν δεν ήταν οι Αμερικανοί. Η ιστορική αλήθεια, πρέπει να λέγεται…

Σήμερα, οι ΗΠΑ, δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να μας λένε καλά λόγια και να μας κτυπούν συμπονετικά την πλάτη.

Χρήμα δεν έχουν.

Το ΝΑΤΟ δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια (σημειώστε το αυτό, αποτελεί βασικό στόχο του Ν.Τραμπ η διάλυση της συμμαχίας).

Επενδύσεις στην Ελλάδα, ούτε για αστείο (πρέπει να είσαι ψυχολογικά διαταραγμένος ή να θέλεις να «ξεπλύνεις» χρήμα για να επενδύσεις σε μία χώρα που φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές αναλώνουν το 60% των καθαρών εσόδων μιας εταιρείας).

Ούτε καν παλιό στρατιωτικό υλικό μας δίνουν δωρεάν, πλέον.

Τι θα κερδίσουμε τελικά; Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε «γεωστρατηγική θέση».

Αλλά για «πουλήσεις», θέλεις «πωλητές». Οχι «free of charge» αριστερούς που «κατουριούνται» από την χαρά τους όταν τους κάνει χειραψία ο Αμερικανός πρεσβευτής…

Αναστάσιος Β. Γκουριώτης


πηγη

loading...

1 thought on “Το παραμύθι με τις «αμερικανικές επενδύσεις» και η «free of charge» κυβέρνηση

  1. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑ=ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΦΤΑΛΙΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΟ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΑΔΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΣΤΟΛΗ ΤΑ ΤΣΑΠΛΡΑΖΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΠΑΓΩΤΑΤΖΗ ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΤΕΡΝΑΤΖΗΣ? ΕΝΑ ΝΤΕΦΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΑΔΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΑ …..

Comments are closed.