«Eρχονται κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές στην Ελλάδα» – Εφιαλτικό σενάριο από το Stratfor – Προοίμιο γεωπολιτικών εξελίξεων το Σκοπιανό


Σε μία ιδιαίτερη ανάλυση προχωράει το Stratfor. Μην ξεχνάμε πως το γεωπολιτικό think tank αποτελεί το μακρύ χέρι της CIA. Αρα θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο άρθρο.
Συγκεκριμένα, το σημείο που προβληματίζε και όπως είναι φυσικό γεννάει αρκετούς προβληματισμούς είναι στο εξής σημείο της ανάλυσης, όπου θα σας την παρουσιάσουμε αυτούσια αμέσως μετά.

«Από την άλλη, ο διχασμός των Ελλήνων επί του ζητήματος θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές και στην Ελλάδα κατά την επικύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, την οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μεταθέσει στις αρχές του 2019, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ‘Μακεδονία’.

Η επικύρωση όχι μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα , αλλά και μια πολιτική κρίση και πρόωρες εκλογές, λόγω της διαφωνίας και προαναγγελθείσας αποχώρησης του κόμματος των ΑΝΕΛ από τον κυβερνώντα συνασπισμό.»

Οπως είναι λογικό, το πρώτο ερώτημα που θα έκανε ένας αναγνώστης είναι το εξής:


Πρώτον: Γνωρίζει κάτι το συγκεκριμένο think tank για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας;

Δεύτερον: Τι εννοεί αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες; Από πότε οι ειρηνικές και πατριωτικές συγκεντρώσεις για την μη εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς έγιναν μη δημοκρατικές;

Είναι εμφανές, ότι κάποιοι ενοχλούνται από τον παλμό και την ένωση των Ελλήνων. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για Αμερικανικό Ινστιτούτο και είναι γνωστόν τοις πάσι πως οι ΗΠΑ στο ζήτημα των Σκοπίων, έχουν συγκεκριμένο πλάνο.

Τρίτον: Στο μόνο σημείο που κάνει λάθος η ανάλυση, είναι στην αναφορά για τους ΑΝΕΛ. Το κόμμα του Π. Καμμένου δεν πρόκειται να ρίξει ποτέ τον Α. Τσίπρα!

Αναλυτικά το άρθρο:

Υπό τον τίτλο «Why Efforts to Build Bridges Could Threaten Peace in the Western Balkans» η εταιρία πολιτικών αναλύσεων STRATFOR, στο πλαίσιο επικείμενων εκτιμήσεών της για το 4ο τρίμηνο του 2018, δημοσιεύει ανάλυση για τους κινδύνους αστάθειας στα Δυτικά Βαλκάνια από τις επικείμενες εξελίξεις γύρω από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων Σερβίας- Κοσσυφοπεδίου και την κατάσταση πριν και μετά το δημοψήφισμα των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ανάλυση, παρά την φαινομενική ηρεμία στα Δυτικά Βαλκάνια κατά την τελευταία δεκαετία, οι εθνοτικές εντάσεις και ο εθνικιστικός οίστρος διογκώνονται το τελευταίο διάστημα, επαναφέροντας κινδύνους εθνοτικής βίας και πολιτικής αστάθειας στην περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες του 2018, η ειρήνη της περιοχής θα δοκιμαστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου για την εξομάλυνση των σχέσεων τους, κυρίως γύρω από την αμφιλεγόμενη ιδέα για ανταλλαγή εδαφών, που θα μπορούσε να έχει αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το δημοψήφισμα για την επίσημη αλλαγή της ονομασίας της ‘Μακεδονίας’ σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στη μακρόχρονη διαμάχη με την Ελλάδα θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τα εθνικιστικά αισθήματα και τις αντιπολιτευτικές αντιδράσεις στις δύο χώρες. Ξένες δυνάμεις όπως ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. θα δραστηριοποιηθούν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και να επηρεάσουν τα γεγονότα, όπως αναφέρει στη μετάφρασή του το thepresident.gr.

Για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, εκτιμάται εν γένει ότι μια πρόταση για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, που φέρονται να εξετάζουν οι πρόεδροι των δύο πλευρών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές και στις δύο χώρες, καθώς οι ομάδες που αντιτίθενται στην κίνηση θα μπορούσαν να αντισταθούν στην εφαρμογή της, ενώ θα μπορούσε επίσης να απειλήσει την ενότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αν οι Σέρβοι της χώρας ζητήσουν ανεξαρτησία ή ένωση με τη Σερβία.

Για το δημοψήφισμα των Σκοπίων, εκτιμάται ότι αντιπολιτευόμενες ομάδες στη ‘Μακεδονία’, υπό την καθοδήγηση του VMRO-DPMNE, θα μπορούσαν εκμεταλλευτούν το διχασμό των πολιτών επί της συμφωνίας για να μποϋκοτάρουν το δημοψήφισμα, δημιουργώντας χώρο για πολιτικά και εθνοτικά υποκινούμενη βία που θα κλονίσει τη σταθερότητα της χώρας, ενώ οι διαμαρτυρίες και οι κοινωνικές αναταραχές θα μπορούσαν να συνεχιστούν και μετά το δημοψήφισμα κατά την κοινοβουλευτική αλλαγή του Συντάγματος.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. υποστηρίζουν το δημοψήφισμα αλλά τα Σκόπια και η Αθήνα κατηγόρησαν την Ρωσία ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους, προσπαθώντας να υπονομεύσει τη συμφωνία

Από την άλλη, ο διχασμός των Ελλήνων επί του ζητήματος θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές και στην Ελλάδα κατά την επικύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, την οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μεταθέσει στις αρχές του 2019, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ‘Μακεδονία’. Η επικύρωση όχι μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα , αλλά και μια πολιτική κρίση και πρόωρες εκλογές, λόγω της διαφωνίας και προαναγγελθείσας αποχώρησης του κόμματος των ΑΝΕΛ από τον κυβερνώντα συνασπισμό.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. Ισοπεδώνουν τα πάντα οι Κυβερνητικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, παραδόθηκε σε Τρόικα και ξένα κέντρα εξουσίας που επιθυμούν την αλλοίωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.  Στόχος και σκοπός να αλλάξουν τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, καθώς θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος το οποίο δεν θα έχει ρίζες.

  Θέλουν να αποδομήσουν αρχές και αξίες, να βάλουν στο περιθώριο την Ορθοδοξία μας και να δώσουν ίσα δικαιώματα σε αυτούς που μπήκαν παρανόμως στη χώρα μας.

  Εξάλλου οι ελληνοποιήσεις γίνονται και με σκοπό το πολιτικό κέρδος, καθώς χάνουν τους ψηφοφόρους τους και θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα δεξαμενή.

  Και μέσα σε όλα αυτά τα χτυπήματα συνεχίζονται, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου.
  Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) άνοιξε την πόρτα των Στρατοδικείων της χώρας προκειμένου να ανεβαίνουν στην έδρα και να δικάζουν αλλοδαποί οι οποίοι έχουν τα αναγκαία νομικά πτυχία.

  Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισµού για την πλήρωση 10 κενών θέσεων δικαστικών (στο βαθµό του παρέδρου) στο Δικαστικό Σώµα των Ενόπλων Δυνάµεων (Στρατοδικεία) υπέβαλε ερώτημα στο ΝΣΚ σχετικά με τη νομιμότητα δυο προϋποθέσεων που τίθενται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό.

  Οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι το κατώτερο και ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων («να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας») και η ελληνική καταγωγή των υποψηφίων («να είναι Έλληνες το γένος και να έχουν την ελληνική ιθαγένεια»).

  Τώρα, το ΣΤ’ Τμήμα του ΝΣΚ στην υπ΄ αριθμ. 127/2018 γνωμοδότησή του επισημαίνει, κατ΄ αρχάς, ομόφωνα ότι είναι νόμιμος ο όρος της προκήρυξης του διαγωνισμού να μην υπερβαίνουν οι υποψήφιοι το ανώτατο ηλικιακό όριο των 35 ετών.

  Αντίθετα, το ΝΣΚ γνωμοδότησε και πάλι ομόφωνα ότι δεν είναι νόμιμη η προϋπόθεση που τέθηκε στην προκήρυξη του διαγωνισµού, για την πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών του Δικαστικού Σώµατος των Ενόπλων Δυνάµεων, ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ελληνικής καταγωγής (Έλληνες το γένος).

  Μάλιστα, στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ γίνεται αναφορά στην υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος, αλλά έχουν μόνο την Ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Ολομέλεια του ΣτΕ στην 3317/2014 απόφασή της, ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

   Οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

   Μειοψηφία Ολομέλειας ΣτΕ

   Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Αλεξανδρής και Βασίλης Αραβαντινός, μειοψήφησαν και εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

   Σύμφωνα με τους εν λόγω δύο συμβούλους, οι Ένοπλές Δυνάμεις «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό» και προσθέτουν: «Είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή».

   Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

   Σύμφωνα με τους όρους, δεκτοί στον διαγωνισμό γίνονται όσοι πληρούν τα παρακάτω προσόντα:

   α. Δικαστικοί λειτουργοί,

   β. Δικηγόροι που έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο δικηγορία,

   γ. Όσοι έχουν διατελέσει δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί για ένα τουλάχιστον χρόνο,

   δ. Πτυχιούχοι νομικού τμήματος ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικών ή πολιτικών επιστημών ή κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος των ιδίων επιστημών που απονέμεται από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής μετά από παρακολούθηση τουλάχιστον ενός έτους μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξετάσεις,ε. κάτοχοι πτυχίου αμφοτέρων των τμημάτων της Νομικής Σχολής (πολιτικού και νομικού), εφόσον τουλάχιστον το ένα από τα πτυχία αυτά έχουν λάβει με βαθμό τουλάχιστον λίαν καλώς και,

   στ. Στρατιωτικοί δικαστικοί γραμματείς και οι κάθε βαθμού δημόσιοι υπάλληλοι, αφού συμπληρώσουν δύο χρόνια υπηρεσίας μετά τη λήψη πτυχίου νομικού τμήματος ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή ένα χρόνο εφ’ όσον έχουν τριετή συνολική υπηρεσία δικαστικού γραμματέως ή δημοσίου υπαλλήλου, αντίστοιχα.

   https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%BF.html

   Διαγραφή
 2. ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ-ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ 44ΧΡΟΝΟΥ ΤΗ ΜΑΠΑ-ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή