Οι Θεσσαλονικείς στο βαγόνι χωρίς οδηγό του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες βγάζουν οι Θεσσαλονικείς το βαγόνι και τα σχέδια του μετρό Θεσσαλονίκης, αστειευόμενοι οτι δεν θα το δουν ποτέ εν λειτουργία. Ένας από τους δεκαοχτώ συρμούς του μετρό Θεσσαλονίκης εκτίθεται στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης και όπως είναι φυσιολογικό έχει γίνει πόλος έλξης και… στάση για φωτογραφίες για τους Θεσσαλονικείς. Το βαγόνι νέας γενιάς
προσφέρεται για μια εικονική βόλτα στα πλαίσια της έκθεσης και ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες προκαλεί,οτι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί αυτόματα – χωρίς οδηγό. Επιπλέον, μία ακόμη καινοτομία περιμένει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς τα βαγόνια του θα είναι δίπορτα και δεν θα «επικοινωνούν» με την σήραγγα. Μόλις θα φτάνει στον εκάστοτε σταθμό, αυτόματα θα ανοίγει μαζί με την πόρτα του βαγονιού και η τζαμαρία, η οποία θα «προστατεύει» τους επιβάτες που αναμένουν να επιβιβαστούν από το διάκενο, ώστε να εξέλθουν και να εισέλθουν οι επιβάτες.

Μπορεί για πολλούς να φαίνεται απίστευτο αλλά το πολυπόθητο μετρό αρχίζει και «αχνοφαίνεται» στον ορίζοντα της Θεσσαλονίκης.

Μετά από χρόνια αβεβαιότητας για την ολοκλήρωση του έργου, φαίνεται πως πλέον αρχίζει να «παίρνει σάρκα και οστά» με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό να διαβεβαιώνει ότι σύντομα οι πρώτοι συρμοί θα κάνουν τις δοκιμαστικές διαδρομές τους κάτω από την πόλη. Εδώ και χρόνια πολλά, μαγαζιά έχουν βάλει «λουκέτο» καθώς οι εργασίες του μετρό έχουν κλείσει τμήματα βασικών οδών στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας συγχρόνως και σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αιτία φυσικά δεν είναι άλλη από τις αρχαιότητες στον σταθμό της Βενιζέλου που για πολλά χρόνια στάθηκε μεγάλο εμπόδιο, όπου με τις ανασκαφές βρέθηκαν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, ωστόσο το πρόβλημα αυτό ξεκαθάρισε πριν ενάμιση χρόνο.

loading...