Γιώργος Τράγκας: Κύριοι του ΥΠΕΞ έχετε κάτι στα σκαριά με την Τουρκία και την Αλβανία; “Πρόκειται σύντομα να κουβεντιάσουμε με τους Τούρκους για το καθεστώς του Αιγαίου;”

Καίρια ερωτήματα σε ότι αφορά το διπλωματικό παρασκήνιο των συζητήσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ με την Τουρκία, διατύπωσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά» FM 90,1.

Αναλυτικά όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος:

«Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι το ΝΑΙ προηγείται οριακά στα γειτονικά Σκόπια.

Εκεί υπάρχει μια μεγάλη παρασκηνιακή μάχη μεταξύ των Δυτικών και των Ανατολικών.

Μόνο το 48% δηλώνει μέχρι στιγμής ότι θα προσέλθει στις κάλπες ενώ το 25,2% δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στο δημοψήφισμα.

ΤΟ 51% των Σκοπιανών εμφανίζεται να είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ ενώ το 48,9% δηλώνει όχι, με μια διαφορά μόλις 1,1%.

11 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στο γειτονικό κρατίδιο και με βάση τις μετρήσεις που έρχονται στο φως, στο ερώτημα «είστε υπέρ της αλλαγής ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονία», όχι απαντά το 52,6% ενώ ΝΑΙ απαντά το 47,4%.

Η πλειονότητα των κατοίκων της ΦΥΡΟΜ, θέλει να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία χωρίς αλλαγή του ονόματος.

Το 66,5% των Σλαβομακεδόνων λέει όχι στη συμφωνία ενώ το 95% των Αλβανών δηλώνει ΝΑΙ.

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις είναι οριακό το ΝΑΙ και ο Ζάεφ συνεχώς φωνάζει ότι πήραμε τη γλώσσα και την εθνότητα από τους Τσίπρα και Καμμένο και ταυτόχρονα αποφεύγει να αναφέρει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Σε όλες τις ομιλίες του παραβιάζει εμφανέστατα την συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω να ρωτήσω τους αρμόδιους του ΥΠΕΞ. Πρόκειται σύντομα να κουβεντιάσουμε με τους Τούρκους για το καθεστώς του Αιγαίου;

Πρόκειται μέσα στο φθινόπωρο να ξεκινήσει κουβέντα για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λοζάνης;

Έχετε κάτι στα σκαριά με την Τουρκία και την Αλβανία που δεν γνωρίζει η αντιπολίτευση και ο Ελληνικός λαός;

Το θέμα των συντάξεων ίσως αποτελέσει την πόρτα διαφυγής της κυβέρνησης Τσίπρα και της μεταφοράς όλων των δύσκολων προβλημάτων στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ανακοινώσει στους Έλληνες συνταξιούχους, είναι 2,5 εκατομμύρια, ότι χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησής του, ανεστάλη η νέα περικοπή συντάξεων.

Αφού πρώτα ψήφισε όλες τις περικοπές και επί τρία χρόνια επέφερε πλήγματα στον κόσμο των συνταξιούχων, διευρύνοντας την φτωχοποίηση της χώρας, τώρα θέλει να σηκώσει ψηλά τη σημαία και να πει ότι έστω και μονομερώς, εγώ δεν εφαρμόζω τη νέα περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και έχει να κάνει με την βούληση του Βερολίνου και των δανειστών».

loading...

1 thought on “Γιώργος Τράγκας: Κύριοι του ΥΠΕΞ έχετε κάτι στα σκαριά με την Τουρκία και την Αλβανία; “Πρόκειται σύντομα να κουβεντιάσουμε με τους Τούρκους για το καθεστώς του Αιγαίου;”

  1. Ποσο ακομα θα προχωρησει αυτη η προδοσια του Τσιπρα.Ποσο μισελληνας πρεπει να ειναι που αδιαφορει τον Ελληνικο λαο.Τι συμβολαια εχει κανει με τους εντολοδοχους?Αναρωτιεμαι αυτη την προθεση ειχε οταν ζητουσε την ψηφο του κοσμου για την εξουσια,η τον εκβιαζουν για κατι.Δεν μπορω να πιστεψω οτι ενα Ελληνας ηγετης πρατει εναντια της χωρας του εξυπηρετωντας τα συμφεροντα των ξενων.Αυτο που ζουμε στον τοπο μας δν μα το ξαναζησαμε.

Comments are closed.